Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Alman operatörlerinden turizm açıklaması

Alman tur operatörleri “Alman Tur Operatörlerinin Bakışı 2018 ve Sonrasında Türkiye`de Turizm - Şehir Destinasyonu Olarak İstanbul`un İncelenmesi” başlığı altında Türkiye ve İstanbul turizmini değerlendirdi. İşte Alman tur operatörlerinin Türkiye ve İstanbul turizmi için düşünceleri:

Alman operatörlerinden turizm açıklaması

Alman tur operatörleri “Alman Tur Operatörlerinin Bakışı 2018 ve Sonrasında Türkiye`de Turizm - Şehir Destinasyonu Olarak İstanbul`un İncelenmesi” başlığı altında Türkiye ve İstanbul turizmini değerlendirdi. İşte Alman tur operatörlerinin Türkiye ve İstanbul turizmi için düşünceleri:

Alman operatörlerinden turizm açıklaması
13 Eylül 2018 - 22:00

Schauisland Reise Ürün ve Kontrat Müdürü Björn Conrad

Fiyatlar 2015 seviyesinin altında. Ortalama olarak yüzde 10-15 daha aşağıda. Biz, uzun vadede doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Önümüzdeki sene 2015 fiyatlarına ulaşmasak da Türkiye’nin bu kadar çabuk toparlanacağını düşünmüyorduk.

TL’nin düşüşünden avantaj sağlamadık. Tüm sözleşmeler Euro üzerinden yapılıyor. Yüzde 98 önümüzdeki yazı satmış durumdayız. Türkiye’ye uzun vadeli bakıyoruz. Biz Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Biz önümüzdeki sene için Ege Bölgesi’nde Kuşadası ve Bodrum çevresinde ürün portföyünü geliştirmek istiyoruz. Ege’de bir hareketlilik ve gelişme var. Orayı ziyaret eden müşteri profilimiz de daha farklı.

Öger Tour Genel Müdürü Songül Rosati

Türkiye için trend iyi yönde. 2019 senesinde 2015 rakamlarına ulaşacak gibiyiz. Türkiye 5,6 milyon Alman turist sayısına ulaşacaktır. Kimse Türkiye’nin bu kadar çabuk toparlanacağını beklemiyordu. Biz bu sene için ilave kapasiteler yaptık ve 2015’in peşindeyiz. Firma olarak kış aylarını esas alıyoruz açıkçası. Türkiye müdavimlerinin, tekrar devreye girdiği bir dönem bu. 2019 yazının rezervasyonları da açıldı dolayısı ile olumlu şeyler söyleyebilirim. 5 milyon çok iddialı bir rakam ama bu sene 4,5-5 milyon arasında kalırız. Fiyat artışları olacak tabi ki. Ama bizim odağımız erişebilirlik. Bu seneki enflasyon oranları da değişti. Fiyatların eski seviyesine dönmesi bizim için de iyi olacaktır. Türkiye’nin fiyat odaklı bir destinasyon olmasını istemiyoruz. Sadece imaj ve fiyat performans dengesi değil kalitenin de iyi olması gerekiyor. Kalitenin düşmemesi Türkiye için mükemmel. Üzerinde konuşmamız gereken konu turistlerin İspanya’da 3 yıldızlı bir otelde yaptığı tatili Türkiye’de 5 yıldızlı otelde yapabiliyor.

Antalya, büyük bir destinasyon. Ama Ege yükselişe geçti. Travel Games etkinliğimizi İzmir’de yaptık. 10 yıldır gelmiyordu acenteler buraya. Buradaki çeşitliliği hem iklim hem gastronomi açısından daha farklı buldular. Trend Ege bölgesine doğru kaymaya başladı. Bunlar da rakamlara yansıyor. Türkiye için yeni hedef kitlesine ihtiyacımız var. Genç nesle hitap etmeliyiz. Ece Tonbul, Ege’de Club Marvy ile bohem bir konsept yarattı.

İstanbul’u ürün olarak sunmaya devam etmeliyiz. Bir zamanlar İstanbul’un sadece otellerini değil kenti de tanıttık. Dünyanın en seksi kenti hala İstanbul’dur. Bu kadar eski bu kadar modern bir şehir tanımıyorum. İstanbul’a yeniden rezervasyonlar yapılmaya başladı. Alışveriş imkanı da var İstanbul’da bu da iyi bir gelişme. Euro’nun güçlü olması nedeniyle İstanbul gerçekten çok avantajlı bir tatil sunuyor.

Bentour Genel Müdürü Deniz Uğur

4 veya 5 milyon turist önemli değil. Kaliteli turistin gelmesi daha önemli. Kültür gezileri daha önemli. Bu aslında ticari bir faaliyet. Türkiye’de seyahatleri yok pahasına satıyoruz. En nihayetinde bizim Türkiye’nin imajını satmamız gerekiyor ve paralı turisti buraya çekmeye çalışmalıyız. Kalite üzerinde çalışmalıyız. Nitelik üzerinde çalışırsak nicelik peşinden gelecektir. Şu anda Almanya’da Türkiye için olumlu bir hava var. TL’nin değer kaybetmesi bunda etken. Turizm bir ihraç ürünüdür. Alman vatandaşının alım gücü hiçbir zaman bu kadar güçlü olmadı. Bu nedenle İstanbul çok ekonomik hale geldi. İstanbul şu anda ziyaret etmeye çok uygun bir yer. İnanılmaz bir ürünü son derece ekonomik bir şekilde satın alabilirsiniz.
İstanbul için iyi bir kampanya yapmamız gerekiyor. Tanıtma Genel Müdürlüğü ile bir konsept hazırlamalıyız. İstanbul’u tekrar vitrine taşımalıyız. Bunu yaparsak İstanbul’u daha cazip hale getirebiliriz.

TUI Batı Avrupa Kontrat Müdürü Hasan Öztürk

Türkiye, döndü dedik. Türkiye’deki otelciler son iki yılda yaşanan zorluklara rağmen kaliteli işler çıkardı. Türkiye bizde ilk üç içinde. Türkiye bu sene yazın çok başarılı döndü. Sezon başında 100 binlik ek kapasiteyi devreye soktuk. Almanya’daki son bahar okul tatili içinde ilave kapasite devreye girdi. Almanya pazarı için tabi bu ilaveler. TUI olarak Türkiye’de en büyük biziz ve Almanya pazarı için buradayım. TUI Polonya’ya özellikle değinmek istiyorum. İnanılmaz bir şekilde bu pazarda büyüyoruz. Biz Polonya’da iyi iş çıkarıyoruz. Bu pazarın da çok büyük potansiyeli var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Polonya’ya önem vermesini istiyoruz. İngiltere’de trend iyi yönde. Aslında tüm pazarlar çok olumlu ilerliyor. Alman pazarına dönecek olursak kapasitelimizi artırdık ve ilave kapasiteleri devreye soktuk. Fiyatlar 2015 seviyelerine ulaşmadı. Ama oteller bu sene daha fazla rezervasyon aldıkları için fiyatları uyarladılar. Fiyatlar bir müddet daha böyle devam edecektir. Euro’nun yüksek olması otelcilerin işine yarıyor. Ancak otelcilerimiz buradan edindikleri karın bir kısmını yazılım ve donanıma da ayırmaları gerekiyor.

İstanbul’da her şey dahil otel yok. Bu yüzden İstanbul’da rezervasyonlarda yükseliş görüyoruz. Bu sene iyi bir sene yazılım ve donanıma yatırım yapmayı unutmayın. Türkiye geçtiğimiz senelerdeki gibi yine birinci olsun. İstanbul’un kendine özgü önemli bir pazarlama stratejisine ihtiyacı var. Yaşam tarzı etkinlikler ve eğlenceleri ön plana çıkarmalıyız.

FTI Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan

Rekabet günün sonunda iyi bir şeydir. Rekabet ve rakiplerin olması hepimizi kamçılar. İspanya’da başkaları pazar lideri biz Mısır’da da lideriz ama bu durum pazara göre değişiyor. Biz şu an Almanya’da pazar lideriyiz ama bu kolay değil. Yok pahasına tatil satmak istemiyoruz ama Türkiye’nin en büyük avantajı da esnek olmasıdır. Türkiye’de otelcilik ve hava yolu şirketlerinin gücü de buradan kaynaklanıyor. Mısır gibi terörden müzdarip ülkeler fiyatlarını çok çok düşürmüştü. Buna rağmen insanlar bu ülkeye gitmeyip Türkiye’yi tercih etti. Daha ucuz tatil Tunus’taydı ama Türkiye’yi tercih ettiler. Fiyat her zaman en önemli faktör değildir. Fiyatları konuştuğumuz zaman sadece otelleri değil farklı etkenleri de konuşmalıyız.

2015 rakamlarına önümüzdeki sene ulaşamayız. 0’dan 100’e bir anda çıkmaktansa ağır ve sağlam adımlarla ilerlemek daha iyidir. Eski müşterileri geri kazanmamız lazım. Onlar geri gelecek ama bu zaman meselesi. Biz ne sunabiliriz buna bakmalıyız. Almanya’dan İstanbul’a yüzbinlerce insan geliyor ama henüz kullanmadığımız potansiyeller var. İstanbul’da ciddi festivaller var ama Almanlar bunu bilmiyor. Bu konuda müşteri kazanabiliriz. Bunlar tamamen zaman meselesi. Biz çok yüksek kalitede işleyen bir sektöre sahibiz. Eski seviyemize ulaşmamız için zamana ihtiyacımız var.

Bayramla birlikte Temmuz ve Ağustos’ta 2014 ve 2015 yıllarını hatırladık. Boş yatak için mücadele ettiğimiz yıllardı o yıllar. Bu aslında sezonu uzatmak için kullandığımız bir argüman. İki aylık etkinlik oteller için yetmez. Havayolu şirketlerinde de yer bulamıyoruz bu iki ayda. Artık kapasiteyi sezona yaymalıyız. Örneğin Ege’yi Mart ayından itibaren açmalıyız.

Almanlar diğer ülkelere göre yılın geniş kısmını kullanıyor. Oteller, üç ayın dışında da iyi hizmet sunmak istiyorsa personelini kaybetmemeli. Son aylarda personel sektöre yabancı alanlara kaymaya başladı. 4 aylığına çalışıyorlar çünkü. Personeli kaybetmemeliyiz. Temmuz ağustos tek amacımız olmamalı. Mümkün olduğu kadar sezonu uzatmalıyız. Ege’de iki ay çalışıyorsa insanlar turizmde çalışmaz.

İstanbul hem kent hem de paket Türkiye kataloğunda bulunan bir kent. Cool ve havalı İstanbul havasını değil duygusunu kaybetti.

Der Touristik Türkiye Genel Müdürü Ertan Sakallı

Maliyetler artıyor. Son iki yıl tüm otelciler ve partnerlerimiz maliyetlere rağmen kaliteyi ayakta tuttular ve müşteri memnuniyetini yüksek tuttular. Bu kolay olmadı. Hepimiz pazarın eski seviyesine dönmesini arzu ediyoruz. Bu böyle olacak. Bunu da Pazar belirleyecektir.

Ortaklarımızla birlikte fiyatları belirleyeceğiz. Türkiye’yi ucuza satmamalıyız. Türkiye’de potansiyel var. Sağlayabileceğimiz hizmetler ortada. Bunun böyle olması için tekrar güven inşa etmeliyiz. Bunu sağlarsak eski seviyelerimize ulaşabiliriz.

Antalya çok önemli bir destinasyon. TL’nin değer kaybı ile birlikte Antalya’ya çok odaklanıldı. Antalya’da ciddi bir yatak kapasitesi var. Sezon öncesi ve sezon sonrası da desteklenmeli Antalya’da. Bazı bölgelerde iki ay çalışılıyorsa fiyatlara yansıyor bu durum. Rusya pazarı sezon öncesi ve sonrasında güçlenmeye başladı. Türkiye’nin en büyük rakibiydi Mısır’ın. Mısır devreye girince Antalya tehdit altında kalıyor.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam