Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Ülkemizde birçok genç eğitim amaçlı yurt dışı eğitim imkanlarından da yararlanmak isterler. Avrupa ülkeleri yanında Amerika Kıtası da öğrenim görmek isteyen birçok kişinin hayallerinde olan bir ülkedir. Bu nedenle ülkemizden de çok sayıda kişi eğitim için Amerika Birleşik Devletleri’ni tercih etmektedirler.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Ülkemizde birçok genç eğitim amaçlı yurt dışı eğitim imkanlarından da yararlanmak isterler. Avrupa ülkeleri yanında Amerika Kıtası da öğrenim görmek isteyen birçok kişinin hayallerinde olan bir ülkedir. Bu nedenle ülkemizden de çok sayıda kişi eğitim için Amerika Birleşik Devletleri’ni tercih etmektedirler.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?
25 Nisan 2019 - 13:37 - Güncelleme: 25 Nisan 2019 - 19:05

Amerika Öğrenci Vizesi Almak İçin Gerekenler

Amerika’da öğrenim görecek kişiler için alacakları eğitim ve eğitim anında kendileriyle birlikte olacak aileden kişilere farklı vize şekilleri uygulanmaktadır. Öğrencilerin Amerika Vizesi için yapılması gerekenleri sizler için araştırıp bilginize sunmak istedik. Tüm eğitim sürecinde Amerika’da öğrenim görecek olan öğrenci adayı gençlerin bu bilgileri takip ederek ve dikkatli bir şekilde hareket ederek işlemlerini başlatması gerekiyor. Tam zamanlı öğrenim görecek kişilere F-1 veya M-1 vizesi verilir. Eşi veya çocukları varsa verilen vize F-2 veya M-2 vizesidir. Değişim öğrencisine J-1 vizesi verilir. Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir eğitim programına kabulünüz gerçekleştiyse öğreniminizi sağlamak için Amerika’ya giriş yaparken Amerika öğrenci vizesi başvurusunu yapabilirsiniz. Eğitim alacağınız kurum üniversite, kolej veya İngilizce dil kursu olabilir. Bunun için size bu kurumdan I-20 olarak adlandırılan bir bölgeyi gönderir. Bununla birlikte DS-60 belgesini doldurup F-1 vizesine başvuru yapabilirsiniz. Değişim programında öğrenim görecekseniz size sponsor olan yer veya Amerika kurumu DS-2019 formu göndermelidir. Bu belge ile birlikte J-1 vizesi için başvuru yapabilirsiniz. İlk olarak eğitim gördüğünüz yer, göçmen olmayan öğrencilerin kaydı için Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Vatandaşlık bürosunca tanınan tanınmış bir enstitüye kabul edilişini onaylayan form gönderir. F-1 vizesi için I-20,J-! Vizesi için de DS-2019 formunu okuyarak imzalamanız gerekir. daha sonra mülakat için randevu alınmalıdır. Bu sırada bazı harçları ödemeniz gerekiyor. Yönetmelik kapsamında öğrenci vizeleri I-20 formundaki tarih itibariyle 120 gün içerisinde verilmektedir. Ziyaretçi kapsamındaki değişim vizeleri DS-2019 formunda yer alan tarihten önce verilebilir.

Amerika Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Eğer amerika öğrenci vizesi kaç günde çıkar diye bir telaşınız varsa erken bir zamanda başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz. Başvuru öncesinde SEVIS için 200USD ödenmelidir. Bu ücret Amerika’da kaldığınız zaman içinde kayıtlarınızın saklanmış olduğu bilgisayar sistemi için alınmaktadır. Bu sistem SEVIS olarak adlandırılmaktadır. Ödemeyi uluslararası geçerli kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Bu ücreti fmjfee.com web sitesinden ödeyebilir ve dekontunuzun çıktısını alabilirsiniz. Bu dekontu mutlaka bulundurmalısınız. Vize mülakatından en az 3 gün önce ödemeyi yapmalısınız.

Vize konusunda destek almak için: https://www.vizeyebasvur.com/

YORUMLAR

  • 0 Yorum