Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ANADOLU YEMEKLERİ FOTOĞRAF YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Anadolu'nun kültürü ve lezzetleriyle dolu yemekleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğraf yarışması ile taçlandırmayı amaçlayan 3. Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı. Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması, yemek kültürümüzün zenginliğini tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenleniyor.

ANADOLU YEMEKLERİ FOTOĞRAF YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Anadolu'nun kültürü ve lezzetleriyle dolu yemekleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğraf yarışması ile taçlandırmayı amaçlayan 3. Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı. Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması, yemek kültürümüzün zenginliğini tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenleniyor.

ANADOLU YEMEKLERİ FOTOĞRAF YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLIYOR!
06 Mayıs 2023 - 11:50

Dünya genelinden her ülkeden ve milletten insanların katılımına açık olan yarışmanın önkoşulu, yemeklerin Anadolu coğrafyasına özgü olması. Yarışmaya katılmak isteyenler, Anadolu yemeklerini en iyi şekilde yansıtan fotoğraflarını göndererek yarışma heyecanına katılabilirler.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında mutfak şefleri, fotoğraf sanatçıları, gastronomi uzmanları yer alıyor. Ödüller arasında malzeme setleri, yemek kitapları ve dünya mutfağından lezzet dolu tatil paketleri var. Yarışmanın katılım koşulları ve detayları https://anatoliajournal.com/fotograf adresinde yer almaktadır. Yarışmaya son başvuru tarihi 10 Temmuz 2023’dir.

Anadolu Yemeklerine Özgü Uluslararası Yarışma

Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’na yalnızca Anadolu coğrafyasına özgü yemeklerin fotoğrafları ile başvurulabiliyor. İlk ikisi geçtiğimiz yıllarda düzenlenen yarışma bu yıldan itibaren uluslararası katılımlı olarak düzenlenecek. Böylelikle dünyanın her ülkesinden ve milletten insanlar Anadolu yemeklerini fotoğrafları ile katılabilecekler.

Yarışma, “Genel” ve “Öğrenciler” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Öğrenciler Kategorisi: meslek liselerinin ve üniversitelerin (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) turizm, gastronomi, yiyecek-içecek, turist rehberliği, otel işletmeciliği vb. bölümleri ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri ile özel eğitim kurumlarının gastronomi, aşçılık ve yiyecek-içecek dallarında kayıtlı olan 14 ve üstü yaşlardaki öğrencilerin/kursiyerlerin katılımına açık iken, genel kategoriye 17 ve üstündeki yaşlardaki kişiler katılabiliyor.

Ön Kurul, Yemeklerin Anadolu’ya Özgü Olup Olmadığına Karar Verecek

Yarışmanın “Ön Değerlendirme Kurulu” ve “Final Değerlendirme Kurulu” olmak üzere iki ayrı seçici kurul görev yapıyor. Ön değerlendirme Kurulu yarışmaya gönderilen fotoğrafların Anadolu coğrafyasına özgü olup olmadığına karar verirken, Final Değerlendirme Kurulu dereceye girecek fotoğrafları belirleyecek.

Yarışmanın Ön Değerlendirme Kurulu’nda Doç. Dr. Yılmaz SEÇİM (Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi), Raşit YILDIRIM (Executive Chef, Crystal Otelleri), Ali Rıza DÖLKELEŞ Executive Chef, Limak Cyprus Deluxe Otel), Ruhan SARPKAYA (Executive Chef) yer alacak.

Final Değerlendirme Kurulu’nda ise Mustafa EROL (Executive Chef, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili), Prof. Dr. Beykan ÇİZEL (Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı), Hüseyin AYDOĞAN (Nashira Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Meryem AKOĞLAN KOZAK (Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi), İmran TORUN (Meryan Oteli Genel Müdürü), Selçuk MERAL (GM Center Yönetim Kurulu Başkanı), Burhan GÜMÜŞOĞLU (Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği Başkanı), Muhsin ERTÜRK (Executive Chef (Lokanta Göktürk / Chef &Owner) ve Vedat ZORLUER (Fotoğraf Sanatçısı) olmak üzere dokuz üye yer görev yapacak.

Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini fotoğraf karelerine sığdırmak isteyen herkesi bekliyoruz

Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’nın başlıca amacının Anadolu coğrafyasına ait az bilinen ya da hiç bilinmeyen yemeklerin tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Turizm Eğitimi ve Eğiticileri Derneği’nin Y.K. Başkanı M. Ünver KOZANLI, yarışmaya gönderilen yemek fotoğrafları incelendiğinde yarışmanın ne denli önemli bir amaca hizmet ettiğinin görüldüğünü vurguladı. M. Ünver KOZANLI, Turizm Eğitimi ve Eğiticileri Derneği’nin çalışma alanına giren alanlardan birinin de gastronomi eğitimi olduğunu ve bu yarışma ile bu alana yönelik çalışmalarına bir yenisini eklediklerini açıklayan Kozanlı, “Anadolu'nun geleneksel lezzetlerini fotoğraf karelerine sığdırmak için herkesi yarışmaya bekliyoruz,” dedi.

Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’nın diğer düzenleyicisi Anatolia Turizm Akademisi’nin koordinatörü Prof. Dr. Nazmi KOZAK ise bu yarışma ile sayıları giderek artan gastronomi, aşçılık ve yiyecek-içecek yönetimi alanlarında eğitim-öğretim gören öğrencilerin derslerindeki uygulamalarını paylaşmalarına olanak oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Kozak, yarışmanın üçüncüsü ile birlikte uluslararası boyuta taşındığını, böylelikle dünyanın her yerinden fotoğraf sanatçılarının yarışmaya katılabileceklerini söyledi.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.: https://anatoliajournal.com/fotograf

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam