Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Avşa Adası Gezilecek Yerler Önerilerimiz

Avşa Adası tatili sırasında gezebileceğiniz birçok farklı nokta bulunmaktadır. Gündüz adanın doğal güzelliklerini keşfederken akşamüstü adanın meşhur şarap fabrikasında şarap tadımı gerçekleştirebilir, akşam ise eğlence mekanlarında tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Avşa Adası Gezilecek Yerler Önerilerimiz

Avşa Adası tatili sırasında gezebileceğiniz birçok farklı nokta bulunmaktadır. Gündüz adanın doğal güzelliklerini keşfederken akşamüstü adanın meşhur şarap fabrikasında şarap tadımı gerçekleştirebilir, akşam ise eğlence mekanlarında tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Avşa Adası Gezilecek Yerler Önerilerimiz
26 Şubat 2021 - 05:26

Avşa Adası Gezilecek Yerler Listesi

Koylar

Avşa Adası doğal güzellikler açısında oldukça fazla zenginliğe sahip bir adadır. Avşa Adası'nda gezilecek yerler arasında ilk akla gelen koylardır. Altınkum Koyu, turistlerin tercih ettiği noktalardan birisidir. Yiğitler Köyü'nün yanında yer alan koy, beach clup tarzı cafeler bulunmaktadır. Karadut Koyu, uzun bir plaja sahiptir. Denizin keyfini çıkarırken ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çay bahçeleri bulunmaktadır. Sığ denize sahip olan koyda şezlong kiralayabilirsiniz. Karadut Koyundan sonra bulunan Kadınlar Plajı, kadınların rahat rahat istediği gibi hareket edebileceği bir plajdır. İşletme bulunmayan plaja giderken hazırlıklı bulunmalısınız. Çınar Koyu, adada en büyük plaja sahip koydur. Ayanya Beach, Mert Restaurant, Deniz Yıldızı, Tarihi Çınar Restaurant İsmet’in Yeri gibi ücretli plaj alanlarının yanı sıra ücretsiz bir şekilde denize girebileceğiniz alanlarda bulunmaktadır. Kumtur Koyu, adanın son kısmında yer almaktadır. Sessiz sakin bir nokta olan bu koyda işletmeler yer almamaktadır. Manastır Koyu, tarihi bir yapıya sahiptir. İskeleye yakın olan koy yürüyüş mesafesindedir. İşletme bulunmayan plajda deniz suyu oldukça berrak ve temizdir.

Çarşısı

Avşa çarşısı arabalara açık olmayan alanda insanların rahat rahat alışverişlerini gerçekleştirebileceği çok sayıda dükkana sahiptir. Burada sevdiklerinize hediye alabilir, dövme yaptırabilir, yazın vazgeçilmezlerinden el yapımı dondurmaların tadına bakabilirsiniz.

Şarap Fabrikaları

Avşa Adası'nın meşhur şarap fabrikalarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bortaçina ve Büyülübağ şarap fabrikalarını gezebilir ve şarap tadımları gerçekleştirebilirsiniz. Avşa'nın meşhur Ada Karası üzümlerinden yapılan şarabı sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz.

Yiğitler Köyü

Avşa'da merkeze 5 dakikalık bir mesafede olan Yiğitler Köyü, gezebileceğiniz noktalardan birisidir. Merkezden her yarım saatte bir kalkan otobüslerle köyde bulunan türbeleri ziyaret edebilir, plajda denize girebilirsiniz.

Altınkum'da Şahintepesi

Altınkum plajında yer alan Şahintepesi, tarihi kayalıklardan oluşur ve görüntüsü şahini andırmaktadır. Burada bir adet restaurant bulunmaktadır. Şahintepesinin meşhur ev yapımı köftesi, kalamaları ve midye tavasının tadına bakmadan ayrılmayın.

Gece Kulüpleri

Avşa Adası'nın hareketli ve renkli bir gee hayatı da bulunmaktadır. Adada en çok tercih edilen mekanların bulunduğu Barlar Sokağı'nda büyük-küçük çok sayıda farklı mekan bulunmaktadır.  Avşa’nın Meşhur discoları; Tanz, Liatris, Arena’dır. Gece kulüpleri ise Martı, Squadron, Cadde Bar, Orta Bar’dır.

Avşa'ya Ulaşım

Yazımızı noktalarken İstanbul'a 3 saat mesafedeki Avşa Adası'na ulaşım konusuna da değinmekte fayda var. Yaz aylarında hergün İDO Avşa'ya sefer düzenlemektedir. Yenikapı ve Bostancı'dan günde 3-5 kez düzenli seferler yapılmaktadır. Araçsız yapılan bu seferlerde sadece yolcu ve evcil hayvan kabul ediliyor. Eğer arabanız ile gelecekseniz Tekirdağ'dan Ceyport limanından Avşa'ya düzenlenen arabalı vapur seferlerini kullanmalısınız. Erdek'ten de yaz kış Avşa'ya hergün arabalı feribot seferleri düzenli olarak yapılmaktadır.

Konaklama Önerisi

Avşa'ya geldiğinizde konaklamadan dönmek yukarıda saydığımız gezilecek yerleri gezip eğlenmek imkansızdır. Bu yüzden Adaya gelmeden önce Google'dan Avşa Adası Tatil Rehberi yazarak arama yapıp en iyi Avşa Adası otellerinden birini WEB sitesini ziyaret ederek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam