Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Ersoy: " Nitelikli personel istiyoruz "

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmin başkenti Antalya’da turizmcilerle bir araya geldi.

Bakan Ersoy: " Nitelikli personel istiyoruz "

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmin başkenti Antalya’da turizmcilerle bir araya geldi.

Bakan Ersoy:
15 Mart 2019 - 15:51

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve AKTOB Başkanı Erkan Yağcı’nın da katıldığı toplantıda Türkiye ve Antalya turizmi masaya yatırıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında Bakan Ersoy, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Antalya turizm sektörünün temsilcileri ile çok önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Ersoy, “Biliyorsunuz Antalya, Türkiye turizmi için çok önemli bir noktada bulunuyor.

Türkiye’ye gelen 3 turistten biri Antalya Havalimanı’ndan giriş yapıyor. Bu nedenle Antalya’nın bizim için hayati bir önemi var. Antalya’da en önemli nokta ise sezonun uzatılmasıdır. Toplantıda da sezonun bütün oteller için 12 aya uzatılabilmesi, daha çok istihdam sağlanması için neler yapılması gerektiğini konuştuk. Bu nedenle Antalya’nın kültür ve sanat başkenti haline gelmesi gerekiyor” dedi.

Bakan Ersoy, açıklamalarına şöyle devam etti: “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin turizme yönelik yaptığı çalışmalar bulunuyor ve Bakanlık olarak bu çalışmalara nasıl katkı sağlarız onu tartıştık. Bu projeler gerçekleştiği zaman Antalya’da sezon 12 aya yayılacaktır ve daha fazla istihdam sağlanacaktır. Bu noktada turizm personelinin evlendirilmesi yani ev sahibi olabilmesi için güzel bir proje var. Bu projenin yayılması için neler yapılabilir onu tartıştık. Bence çok önemli bir proje. Nitelikli personel istiyoruz ve onların da ev ve lojman sıkıntısı olmamalı.”

Bir basın mensubunun sorusu üzerine ITB Berlin ve MITT Moskova fuarlarını da değerlendiren Bakan Ersoy, “Almanya pazarı genel olarak erken rezervasyonda küçülmüş ama Türkiye’ye olan erken rezervasyonlarda yüzde 58 artış var. Bu rakam bize rakip olan pazarlardan ciddi bir potansiyeli geri aldığımızı gösteriyor.

Rusya da ise istikrarlı bir şekilde büyüyoruz ve bu çok sevindirici. Rusya genelinde büyüme beklenmemesine rağmen Türkiye’ye yönelik rezervasyonlarda artış var. Türkiye bu sene turizmden umduğunu bulacak gibi görünüyor. Ancak biz turizme artık sezonluk bakmıyoruz. Orta vadeli 5 yıllık programlar halinde çalışacağız. Turizmi sadece “turizm” olarak görmüyoruz. Nitelikli turist hedefliyoruz ve sanatıyla, kültürüyle yaşayan şehirler oluşturacağız. Bunu turizmle birleştirip kalıcı bir organizasyon haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

 


Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam