Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Birleşik Krallık Pazarından Yeterli Payı Alamıyoruz"

Birleşik Krallık pazarında beklentiler yükseldi.

"Birleşik Krallık Pazarından Yeterli Payı Alamıyoruz"

Birleşik Krallık pazarında beklentiler yükseldi.

12 Kasım 2019 - 13:46

AKTOB Bşk. Dr. Erkan YAĞCI yaptığı değerlendirmede; WTM Londra Uluslararası Turizm Fuarı, sezona yönelik ilk verilerin alınmaya başladığı, geniş iş hacmi barındıran bir fuar. Özellikle bu yıl fuarda, dünyanın en büyük Tur Operatörlerinden  Thomas Cook iflası ile değişen dengelerin   gözlemlenmesi ve sürecin takip edilmesi yönünden büyük önem taşıyordu.

Sayın Bakanımız ve  bakanlığımız yetkilileri ile süreci daha hızlı ve sağlıklı yönetmek amacı ile İngiliz yetkililer, tur operatörleri ve uçak şirketleri ile görüşmelerimiz oldu. Thomas Cook’un yarattığı boşluk diğer tur operatörleri ve uçak şirketlerinin revize ettikleri kapasite artışları ve uçak planlamaları ile dolacağı yönünde verileri aldık.

Birleşik Krallığı ana pazarlarımızdan birisi yapacak güçlü tanıtım atağı ve algı yönetimini, tanıtım ajansımızın oluşturacağı stratejiyi destekleyici çalışmalar içinde olacağız.

Birleşik Krallığın pazar payı kaynak pazar kapasitesi ile kıyaslandığında Türk turizmi yeterli payı alamıyor.  Son yıllarda Türkiye ve Antalya’yı daha fazla  keşfetmeye başlayan İngiliz misafirlerimiz katlamalı şekilde artış trendine girdi. Yükselen taleple birlikte tur operatörleri kapasite artışına gittiler. Bu oran bu sezon da, önümüzdeki sezonlarda da çok daha büyüyecek.” dedi.


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam