Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cem Cemil Melek'ten sektör değerlendirmesi !

Turizm sektöründeki başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren deneyimli otel yöneticisi Ramada By Wyndham Mersin Otel Genel Müdürü Cem Cemil Melek ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Cem Cemil Melek'ten sektör değerlendirmesi !

Turizm sektöründeki başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren deneyimli otel yöneticisi Ramada By Wyndham Mersin Otel Genel Müdürü Cem Cemil Melek ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Cem Cemil Melek'ten sektör değerlendirmesi !
04 Mayıs 2021 - 10:58

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?

Sektörle tanışmam 1990 yılında İstanbul'da Üniversite öğrencilik yıllarımda, A grubu incoming yapan bir Turizm Acentesinde çalışmalar yaparak başladı. 2,5 yıl kadar bir süre çalışarak eğitim hayatıma da devam ettim. Bu süreçte Taksim’de 4 yıldızlı bir Otel’in Genel Müdürü değerli bir büyüğümüzde beni , 1993 yılında Bodrum’da 4 yıldızlı yeni açılan bir otelde çalışmam için ikna ederek gönderdi.  Bu otelin Genel Müdürü olan turizmin duayenlerinden Sayın Hüseyin YALÇIN ile tanışmam ile Otelcilik serüvenim başlamış oldu.Bu değerli  üstadım şuanda emekli  oldu ve Bodrum’da yaşamlarını sürdürmektedirler. Kendilerine sağlıklı ve sevdikleri ile güzel bir yaşam diliyorum.
 
2007 yılına kadar bir çok kurum ve kuruluşlarda Mali İşler ve Finans Müdürü olarak görevler aldım. Antalya Turan Prince Hotel 5*, İstanbul Kumburgaz Princes Hotel 5*, İstanbul Toprak Holding AŞ., Dedeman Hotel  Erzurum, Kervansaray Hotel Kundu’da  Mali  İşler ve Finans çalışmaları yaptığım kurumlar olarak şahsıma çok büyük tecrübeler kazandırdılar.
 
2007 yılının Nisan ayın’da  çok değerli sevgili dostum, Öger Turizm’in üst düzey yöneticisi Sayın Ümit DEMİREL bey şahsımı arayarak beni Yaman Group şirketleri ile tanıştırdı. Grup şirketlerin içinde Oteller,sanayi kuruluşları, inşaat ve ihale şirketleri olan, uluslar arası çalışmalar yapan grup şirketlerin Grup Genel Koordinatörlüğü görevini bu süreçte kabul ederek iş hayatımdaki tecrübelerime eklemiş oldum.


Takip eden yıllarda bir çok Şehir Otellerinde  ve Resort Otellerde Genel Müdür olarak çalışmalarda bulundum. Halen Mersin Ramada By Wyndham Hotel’de Genel Müdür olarak çalışmalarıma devam etmekteyim.

Oteliniz hakkında bilgi alabilir miyiz ?

Otelimizde standartların üzerinde 5 yıldız kalitesinde hizmet veriyoruz.Konaklamaları süresince misafirlerimize Hamam,Sauna ve Buhar odası kullanımlarını ücretsiz sunuyoruz.Toplantı ve organizasyonlar ile düğün ve nişan merasimlerine yoğun olarak ev sahipliği yapmaktayız.Odalarımız Standart oda, engelli dostu oda , Deluxe oda ve Queen Deluxe oda olarak planlandı.

Misafir profiliniz hakkında bilgi alabilir miyiz ? Otelinizi kimler tercih ediyor ?

Otelimizi genellikle Aileler, iş seyahati yapan şirket yöneticileri ve kurumsal toplantılar yapan şirketler  tercih ediyor.Ayrıca otelimiz kültür turları yapan seyahat acentaları ve spor kulüpleri tarafındanda oldukça çok tercih edilmekte.

Hizmet anlayışınızda sizi ön plana çıkartan farklılıklarınız neler ?

Bunu şu şekilde açıklayabilirim; RAMADA BY WYNDHAM’ın yüksek hizmet kalitesini belirleyen kalite standartlarını harfiyen uyguluyor olmamız ve çalışanlarımızı bu yönde sürekli eğitime tabi tutmamız bizi hizmet anlayışında ön plana çıkarıyor.Hizmette kaliteden ve yüksek misafir memnuniyetinden asla taviz vermiyoruz.
 
Dünyada ve Türkiye’de Turizmin geleceğini nasıl görüyorsunuz ?

Pandeminin ardından turizmde büyük bir çıkış yaşanacağını düşünüyorum.Malum tatil artık insanlar için vazgeçilmez bir olgu.Pandemi sonrasında insanların tatile çıkma ve konaklama ihtiyacı sürekli artacaktır.Bu noktada sabırlı olmalı ve hazırlıklarımızı pandemi sonrası döneme göre yapmalıyız.Dijitalleşmek bunlardan en önemlisi.Dijitalleşemeyen yarışta geride kalacak.

Otelcilikte başarınızı neye bağlıyorsunuz ?

Otelcilikte başarılı olmak için özelikle yönetim kademesinde iseniz mutlaka sahada aktif olarak rol almalısınız.Gelişime ve ilerlemeye ayak uydurmanız çok önemli.Kurumsal Vizyon ve Misyona mutlaka çok önem vermelisiniz.Ekip üyelerinizi profesyonellerden seçmelisiniz.Çünkü otelcilikte başarı iyi bir liderlik ve takım ruhu anlayışı gerektirir.Bu bağlamda buradan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.Ekip ruhu ve takım anlayışı olmadan otelcilikte asla başarılı olunamaz.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam