Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Corendon Hotels & Resorts yatırımlarını sürdürüyor

Otelcilik sektörünün başarılı isimlerinden Corendon’un Amsterdam'daki oteli TheCollege Otel'in başarılı yöneticisi Hediye Çete ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Corendon Hotels & Resorts yatırımlarını sürdürüyor

Otelcilik sektörünün başarılı isimlerinden Corendon’un Amsterdam'daki oteli TheCollege Otel'in başarılı yöneticisi Hediye Çete ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

 Corendon Hotels & Resorts yatırımlarını sürdürüyor
29 Ocak 2019 - 12:27

Hediye Hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
 
1969 Kayseri doğumluyum, çok küçük yaşta ailemle birlikte Hollanda’ya yerleştim. Tüm çocukluğum ve eğitim hayatım Hollanda’da geçti. 1989 yılında turizm otelcilik stajım için Alanya’ya gittim ve sonrasında evlenerek Türkiye’de yaşamaya başladım. Kariyerime de Türkiye’de başladım.
 
2016 yılında Corendon’un Marble markası altındaki İspanya otellerine Konsept Müdürü ve Genel Müdür (Concept Manager & General Manager) olarak başladım. İki yıl süren görevimin ardından  1 Ocak 2018 tarihinde Corendon Amsterdam Hotels Ticaret Direktörü, 1 Ağustos 2018’den itibaren de  bu görevime ek olarak TheCollege Hotel Genel Müdürü pozisyonuna atandım. Halen TheCollege Hotel Genel Müdürü olarak görevime devam ediyorum.
 
Kariyerim süresince bir yandan iki oğlumu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırken bir yandan da başarı basamaklarını azim ve sabırla tırmandım. Bu süreçte hiç kimseyi ezmemeye, rekabet oyunlarına girmemeye özen gösterdim ve bulunduğum pozisyona bilgim ve donanımım sayesinde ulaştım. Görev yaptığım yerlerde uzun yıllar çalışıp iyi bir şekilde ayrıldım. Benim için en büyük başarı da bu!
 
Oteliniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
 
Corendon Turizm Grubu bünyesinde yer alan Corendon Hotels&Resorts, Türkiye’de Antalya, Bodrum ve Çeşme’nin yanı sıra Amsterdam, Ibıza ve Karaipler’de de hizmet veriyor ve yatırımlarını da sürdürerek hızla büyümeye devam ediyor.
 
2015 yılında hizmete giren ve Amsterdam’ın tam kalbinde yer alan TheCollege Otel, muhteşem binasıyla tanınan, çok özel bir butik otel. Otelimizin binası 19. yüzyılda inşa edilmiş. İç mekanlarda ise ünlü tasarımcı Martijn de Goede’nin imzası bulunuyor.
 
40 odalı, 80 yatak kapasitesine sahip otelimizde, Akdeniz lezzetlerinin sunulduğu bir restoran ve barın yanı sıra Amsterdam’ın gizli bahçesi olarak anılan bir avlumuz bulunuyor. Avlumuzda nisan-ekim ayları arasında öğle ve akşam yemeği servisi veriyoruz. Ayrıca düğünlere ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz.
 
Son yıllarda otelcilik sektöründe yatırım atağı yapan Corendon’un Amsterdam’da iki oteli daha bulunuyor.2015 yılında devreye giren 263 odali Corendon City Hotel Amsterdam, içerisinde gerçek bir Boeing 737 kokpiti bulunan, bu sebeple hem misafirlerimiz hem de basın tarafından büyük ilgi gören bir otelimiz. City Hotel Amsterdam, şu anda yılda %98 doluluk ve çok yüksek memnuniyet oranlarıyla kendini ispatlamış durumda.
 
Amsterdam’daki son yatırımımız Corendon Village Hotel Amsterdam ise680 odası ile Benelüks Ülkelerinin en büyük oteli olma özelliğini taşıyor. Amsterdam Schipholhavalimanının tam karşısında bulunan Village Hotel’inözelliği farklıfarklı konseptlere sahip 3 binadan oluşan ve içerisinde bir çok aktivitenin bulunduğu büyük bir kompleks olması.
 
Amsterdam otellerimizin yanısıra Türkiye’de Grand Park Kemer, Grand Park Lara, Grand Park Bodrum ve PremierSolto Alaçatı olmak üzere 4 otelimiz bulunuyor. Bunlar dışında grup çatımız altındaki diğer oteller: Ibiza adasında 316 odalı Marble Stella Maris;Curacaoadasında 206 odalı Livingstone Jan ThielResort; ve son yatırımımız olarak da yine Curacaoadasında 2019 yılında açılacak yaklaşık 800 odalı Corendon Beach Resort…
 
Otelcilikteki başarılı kariyerinizi neye bağlıyorsunuz?
 
Çok çalışmak, yeniliklere açık olmak, merak etmek, operasyonları sürekli ve yakından takip etmek, pes etmemek, gerektiğinde özel hayattan ödün vermek ve tüm engellere rağmen savaşıp ayakta kalmak… En önemlisi bulunduğum noktaya hırs ile değil azim ve sabırla geldim. Bütün bunların yanı sıra bu alanda eğitim almış olmam, insanlarla iletişimimin güçlü olması, 5 yabancı dil bilmem ve ikna kabiliyetimin yüksek olması da başarımda önemli rol oynadı.
 
2019 yılı öngörüleriniz nelerdir?
 
Yaklaşık üç yıldır Türkiye’den uzaktayım ama turizmdeki gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. En büyük temennim Türk turizminin hak ettiği değeri bulması…

Çünkü yurtdışında görev yaptığım süre içinde ülkemizin otelciliği en iyi şekilde yaptığını gördüm. Otellerimiz çok güzel ve modern, verilen hizmet ve sunulan ikramlar çok çok daha iyi. Ancak kendimizi ön plana çıkarıp yeterince tanıtamıyoruz. Ayrıca halen bazı bölgelerde kontrolsüzce yeni otel yatırımlarının devam etmesini doğru bulmuyorum. Bana göre hedef, var olan otelleri daha kurumsal hale getirip, daha verimli ve iyi fiyatlarla pazarlamak olmalı. Ayrıca sadece otel değil, bulunduğu bölge, çevre ve burada bulunan imkanlar da çok önemli. Çünkü ancak o zaman gelir düzeyi yüksek turistleri ülkemize çekme imkanı yakalayabiliriz.
 
Genç turizmcilere önerileriniz nelerdir?
 
Turizm sektöründe çalışmak isteyen herkesin öncelikle insanlara hizmet etmeyi sevmesi gerekir. Ayrıca herkes eğlenirken ve tatildeyken iki kat daha fazla çalışmanız gerektiğini de bilmelisiniz. Bilingual olmak da çok önemli. En az iki yabancı dil biliyor olmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
 
Kısa sürede bir üst pozisyona geçmek sadece size zarar verir ve saygınlık kazanamazsınız. Kariyer basamaklarını sindire sindire, yavaş yavaş tırmanmak gerekir. Ne yaptığınızdan emin olarak ve kendinize daha fazla güvenerek… Çünkü kendine güveniniz tam olursa insanları yönetebilir ve saygı duyulan bir lider olabilirsiniz.  Son olarak HIRS değil AZiM ile bir yere gelmeyi hedeflemenizi tavsiye ederim.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam