Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“Daha renkli, daha lezzetli, daha İstanbul”

‘Bu toprakların en lezzetli hareketi’ Sonradan Gurmeler, “Daha renkli, daha lezzetli, daha fazla İstanbul” sloganıyla çok sevilen Yerim Seni İstanbul kitabının yeni versiyonunu yayınladı! Güncellenmiş ve genişletilmiş yeni baskıda kendi rekorlarını da geçerek İstanbul’un 258 lezzet noktasını kaleme aldılar.

“Daha renkli, daha lezzetli, daha İstanbul”

‘Bu toprakların en lezzetli hareketi’ Sonradan Gurmeler, “Daha renkli, daha lezzetli, daha fazla İstanbul” sloganıyla çok sevilen Yerim Seni İstanbul kitabının yeni versiyonunu yayınladı! Güncellenmiş ve genişletilmiş yeni baskıda kendi rekorlarını da geçerek İstanbul’un 258 lezzet noktasını kaleme aldılar.

“Daha renkli, daha lezzetli, daha İstanbul”
23 Aralık 2019 - 11:03

Mühendis, doktor, iletişimci, danışman, eczacı,  bankacı gibi farklı meslek grubundan yemeyi ve keşfetmeyi seven insanların 2008 yılında başlattığı ve kendilerini Türkiye’nin en lezzetli hareketi olarak adlandıran Sonradan Gurmeler ekibi, Temmuz 2016'da takipçileriyle buluşturdukları ve çok sevilen kitapları ‘Yerim Seni İstanbul‘un güncellenmiş ve genişletilmiş yeni baskısıyla yeniden karşımızda!

Bir önceki baskıya göre birçok mekanın değiştiği, yerlerine keşfedilmeyi bekleyen yeni mekanların  eklendiği kitapta Sonradan Gurmeler,  kendi rekorlarını da geçerek 258 mekanı bir araya getirdiler ve İstanbul’un en geniş lezzet rehberi: Yerim Seni İstanbul’u hazırladılar.

Şehri karış karış, semt semt gezerek 258 mekanı meraklısı için inceleyen Sonradan Gurmeler, İstanbul’un gastronomi mirasını keşfetmek isteyen herkesi hedefliyor. “Büyülü şehrin en mütevazı ve en lezzetli duraklarını derledik! Haydi durmayın, çıkın sokaklara, daha renkli, daha lezzetli, daha fazla İstanbul sizi bekliyor!” sloganıyla hazırlanan yeni kitap,  mekanların hikayeleri, özel lezzetleri, adres ve telefon bilgileri ile sizleri lezzetli bir yolculuğa davet ediyor. Yolculuğunuz esnasında Mısır Çarşısı’nda Pandeli’nin enfes patlıcanlı böreğini tadarken, Sirkeci’nin meşhur lokantalar sokağı Hocapaşa’daki Kasap Osman’da İstanbul’un efsane dönerlerinden birini yiyebilir, Kadıköy Baylan’da nefis Kup Griye’nin güzelliğine kapılırken, Kandilli “Suna’nın Yerinde” çıtır levreğinizi yiyip, büyülü şehrin Boğaz’ına dalabilirsiniz.

Yerim Seni İstanbul’un 10 senelik bir emek ve özverinin eseri olduğunu belirten Sonradan Gurmeler Kurucu Üyesi ve Marka Mühendisi Ömürden Sezgin, “Güçlü marka, 5 duyuya hitap etmeli.  İstanbul tüm duyulara hitap eden dünyanın güçlü bir marka kenti. Biz, bu büyülü şehrin ”tat” gücünü Türkiye’ye ve sonrasında ingilizcesiyle Dünyaya anlatmak için yeniden yola çıktık!

Bu projede, İstanbul’un arka sokak lezzetlerini, özel mekanlarını tek tek gezdik, esnafımızla sohbet ettik, hikayelerini dinledik ve bu renkli kitapta bir araya getirdik. Bize kapılarını açan esnafımıza, tavsiye yazıları ve sürekli destekleri ile sektörün duayen isimlerine çok teşekkür ediyoruz“ dedi. Sezgin, “ Bundan sonraki hayalimiz bu kitabı İngilizceye çevirip marka lezzetlerini dünyayla buluşturmak. Sonrasında da amacımız ; “Yerim Seni Anadolu“ kitabıyla tüm Türkiye’nin lezzetlerini bir kitapta derlemek” diye konuştu. 

Ömürden Sezgin, Aslı G. Şat Sezgin, Ece Er, Varlık Sezgin, Gökçe Ersoy ve Bilal Özerol’un kaleme aldığı kitap kent kaşifleri için muhteşem bir kaynak. İndigo yayınevinden çıkan Yerim Seni İstanbul seçkin kitapçılarda ve online satış sitelerinde okuyucularını bekliyor. Tükenmeden alın, soğumadan yiyin!

Yerim Seni İstanbul 
Kağıt: 1.hamur
Hamur Tipi: Kuşe
Sayfa Sayısı: 400
Ebat: 13,5 x 22
Dil: Türkçe
Web: www.sonradangurmeler.org

Ne dediler? 
Mehmet Yaşin - Gezgin Yazar
İstanbul, keşfet keşfet bitmeyen derya. Ben bunca yıldır sokak sokak dolaşırım ama bir türlü keşfetmeyi bitiremem. Şimdi sıra gençlerde, onlar bayrağı devraldı. Ömürden Sezgin, Varlık Sezgin, Aslı Göksu Şat Sezgin, Fatma Ece Er, Gökçe Ersoy, Bilal Özerol “Yerim Seni İstanbul” adlı değerli çalışmalarında benim bile bilmediğim yerleri keşfettiler, tanıttılar. İstanbul’da lezzet turuna çıkarken bu kitabı mutlaka koltuğunuzun altına alın. Böylelikle doğru adreslerde lezzetli yemekler yiyin. Bu kıymetli çalışma için gençlerin ellerine sağlık. Sevgilerimle

Buket Uzuner- Gezgin Yazar
Çok sevdiğimiz, sempatik ve sevimli bulduğumuz her şeye yüzümüzde sevecen bir gülümsemeyle sık sık "Yerim seni!" deriz. Yabancı bir arkadaşım merak etti ve bu Türkçe deyimin anlamını sordu. Aldığı yanıt karşısında ağzı açık kaldı ama eğer bizi yamyamlıkla suçlasaydı ona kim kızabilirdi? Bizim kültürümüzü tanımayanlar için biraz sert bir sevgi biçimi olmalı. Oysa "Yerim seni!" Türk dili ve kültürünün yemekle ilişkisi hakkında müthiş bir referans. "Yerim Seni İstanbul" dünyanın üç ana mutfağından biri olan Türkiye tat sanatını bağrında toplamış “şehirler ecesi” İstanbul'un en taze ve lezzetli rehberi. Gerçekten yiyebilirsiniz!

Refika Birgül - Yemek Kitabı ve Gazete Yazarı, TV Programcısı
Ben yemek yapmayı kendimi ve sevdiklerimi doyurmaktan bir adım öteye geçirmeye çalışırken, daha büyük hayallerle memleket değerlerine sahip çıkmaya dönüştürürken yemek ile ilgili yazan çizen çok belirli bir kesim vardı. Oysa yemek yapmak, yemek, lezzetleri keşfetmek, değerlere sahip çıkmak milli bir mücadele ve geniş kitleler gerektiriyordu. İlk Sonradan Gurmeler ile tanışmam benim kitabımın çıktığı ve atölyeyi kurduğum döneme denk geliyor. “İlk” Sonradan Gurmeler 6 kişilik eğlenceli bir ekipti. Sonrasında kartopu gibi büyüdüler. Onları örnek alan pek çok benzer grup da kuruldu.

Onlar yiyip deneyecekler, önerecekler ve yerecekler ki biz ve bizim gibiler daha iyisini, daha özelini, özenlisini geliştirelim. Ayrıca yurtdışından ithal tarifler değil, bu topraklarda bu işleri kimisi bir kaç kuşaktır kimisi de yeni doğurduğu bebek özeni ile yapanlar, hak ettikleri ilgiyi görsünler. Böylelikle milli yemek ve değerlerimize sahip çıkma hareketi başladı. Bugün bir kitap oldu. Sosyal medyada paylaşılanların “söz uçar, yazı kalır” oluşundan dolayı, yemek kültür tarihimizde bu önemli değişim sürecinde neler yaşandığını kanıtlayacak bu kitap. Tüm önceden, sonradan ve sonradan sonradan gurmelerin tadına bakması gereken bir kitap...

Nilay Örnek - Gazeteci, TV Programcısı
Instagram’ın bu kadar popüler olmadığı, herkesin yemek hakkında bilgelik taslamadığı, haber kanallarının bile yemek programlarıyla dolmadığı, “gurme tur” adıyla onlarca farklı etkinliğin yapılmadığı zamanlardı... Ve onlar büyük iddialarda bulunmadan, üst perde yapmadan başladılar bu işe; tam da bu duruma uygun bir isimle: “Sonradan Gurmeler”. İstanbul’un zengin yemek kültürünü ve birbirinden lezzetli yöresel tatlarını keşfetmek için yola çıkıp alanlarını genişlettiler. Başka sektörlerden gelmelerini avantaja dönüştürdüler, profesyonel yaşamdaki farklı tecrübelerini turlarına yansıttılar. Tesadüf, o “cici” pembe-mavi Armada otobüsüyle nam-ı diğer Gurmebüs ile yaptıkları ilk turda vardım.

Çok küçük bir bütçe ile pek çok farklı lezzeti tattırıyor, güzel memleket insanlarıyla tanıştırıyorlardı bizleri... Sempatik bir tavırla, yüksek enerji ve neşeyle... Önce o turu yazdım, ardından da yayın yönetmeni olarak görev yaptığım hafta sonu eklerinde “Yazabilir miyiz?” dediklerinde, “Niye olmasın?” diye düşündüm... Haftalarca işlerini müthiş bir titizlikle, heyecanla yaptılar... Sıkı çalıştılar. Daha lezzetli bir hayat için onları okuyun, takip edin, iletişim kurun. Pişman olmayacaksınız! Şimdiden afiyet olsun...

Özay Şendir - Gazeteci, Genel Yayın Yönetmeni
Sonradan Gurme olabilirler ama yaşamayı doğuştan bilen, mış gibi yapmayan insanlar ortaya çıkardı bu grubu ve elinizdeki kitabı. İlk televizyon programlarında benim konuğum olmuşlardı. O zaman güzel ve herkesin hayal ettiği şeyler yapan gençlerdi, bugün hayallerin peşinden koşan ve onları gerçekleştiren insanlar olarak çıkıyorlar karşımıza. Hemen hemen tüm imparatorluklara başkent olmuş İstanbul'u, tatlarını ne kadar az bildiğimizi öğretecek bu kitap bize. Alışveriş merkezlerinin "Food-court" kısmında karnımızı doyurmaya alışsak da keşfedilecek tatları, adresleri öğreneceğiz bu kitapla...

Güven Borça - Marka Danışmanı
Ülkemizde dışarıda yeme-içme sektörü hızla büyüyor. Mekanlar, yemekler konusunda yazanlar, program yapanlar da aynı hızla artıyor. Hepsini keyifle izliyorum. Ancak kendi adıma, hızla popülerleşen mekanlar yerine sokak aralarında lezzet keşifleri yapmayı tercih ediyorum. Bu yüzden, Sonradan Gurmeler ekibini yıllardır heyecanla izlerim. İşe sadece damak tadı değil de toplam deneyim açısından bakmaları da bir pazarlamacı olarak hoşuma gider. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, bu kitap tam isabet.


Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam