Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Deneyimli yönetici Haluk Ordu ile keyifli bir söyleşi

Ülkemizin önde gelen otel yöneticileri arasında gösterilen tecrübeli otel yöneticisi Haluk Ordu halen Erciyes’in ilk ve tek 5 yıldızlı oteli Mirada Del Lago Hotel’de Genel Müdür olarak görev yapıyor.Başarılı otelcilik kariyerine her gün yenilerini ekleyerek kariyer yolculuğunu sürdüren deneyimli yönetici ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Deneyimli yönetici Haluk Ordu ile keyifli bir söyleşi

Ülkemizin önde gelen otel yöneticileri arasında gösterilen tecrübeli otel yöneticisi Haluk Ordu halen Erciyes’in ilk ve tek 5 yıldızlı oteli Mirada Del Lago Hotel’de Genel Müdür olarak görev yapıyor.Başarılı otelcilik kariyerine her gün yenilerini ekleyerek kariyer yolculuğunu sürdüren deneyimli yönetici ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Deneyimli yönetici Haluk Ordu ile keyifli bir söyleşi
04 Şubat 2021 - 09:52

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

27 yıldır turizm sektöründeyim 12 yıldır üst düzey yöneticilik yapıyorum.Ocak 2010 itibariyle 3 Otelin restorasyonu tamamladım. Hizmete açılan resort otellerinde tüm konseptleri değiştirip sadece misafir memnuniyeti ve satışa yönelik sistemler geliştirerek Misafir memnuniyetini sağladım.

Sheraton otellerinde 20 yıl görev yaparak tüm departmanlar da kros treeningler ile Sheraton  akademisini bitirerek Turizme ve Kendime ışık tuttum.Mekanlarının idari ve icra kurulu çalışmaları ile her şey dahil sistemlerini bozarak satışa renk getirdim.Acentecilik yapan kurumlarda da kurduğum güzel iletişimlerle sevecen bir kişilik sergiledim.Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencilerine sofra adabı ve Gastronomi derslerinde gönüllü hocalık yaptım. 



Satış-Pazarlama ve Sosyal Medya alanlarında birçok başarım ve sertifikalarım bulunmaktadır.Aynı zamanda turizm haber, bilgi partallarında da yazılar sunmaya devam ediyorum.

Tüm personel eğitimlerinin öncüsü olarak eğitime verdiğim önemle 20 binin üzerinde çalışana bu sektörde hizmet ve eğitim verdim.

Gelişmekte olan turizm destinasyonları hakkında çeşitli makale ve yazılarım yayınlanmaktadır. Halen kazancı holding bünyesinde Aksa şirketler topluğunda Kayseri Erciyes Mirada Hotellerinin genel müdürlüğünü ve yönetim kurulu üyeliğini yapmaktayım.
Kültür ve Turizm Bakanlığı İngilizce, Almanca ve Türkçe Enformasyon Belgesine sahibim. 

Oteliniz ve Misafir Portföyünüz hakkında bilgi alabilir miyiz? Otelinizi Farklı kılan noktalar nelerdir?

Otellerimiz Yaz Kış açık olup Mirada Del Lago  Erciyes’in Tek 5* oteli Mirada Del Monte Erciyes’in  en modern 3 *butik otelleridir. Yaklaşık 400 yatak kapasitesine sahip olup her şey dahil konsepti ile çalışmaktayız. Modern spaları şömine odaları alakart restoranları Türk mutfakları ile lezzete lezzet katmaktadır. Misafir portföyümüze gelince ağırlıkta Rus, Ukrayna, Polonya, Avrupa ve Türk misafirler tercih etmektedir.Sezonumuz  olukça uzundur.Kış sezonunda 35 bin kişiye yaz sezonunda 18 bin kişiye hizmet etmektedir. 850 kişilik kongre merkezi inşaatımız bittiğinde Dağ kampları B.N.Q salonları ile kongre turizmine de hizmet edeceğiz. Otelimizin en farklı yönü şartlar ne olursa en önemlisi misafir memnuniyeti iç ana doluda yapılan değerlendirmelerde misafir memnuniyetinde en üst sıralardayız.

Genç Turizmcilere Önerileriniz Neleredir? Otelcilikteki Başarıyı Neye Bağlıyorsunuz?

Genç turizmciler konusuna gelince bu meslek inanılmaz şekilde fedakârlık gerektirir sorumluluk ve aitlik ister kişiyi yalnız bırakır.14 Şubatlar, bayramlar, yıl başları yani tüm özel günlerinizde hep oteldesiniz. Bu nedenle sevgi ve aşk ile sarılmanız gerekli yoksa kimseyi mutlu edemezsiniz neticede sizde mutlu olamazsınız onlar hayal edecek sizler gerçekleştireceksiniz yoksası yok fakat çok zevkli yanları da var tabikî lütfen her meslekte olduğu gibi sebat edin sürekli kendinizi bilgi anlamında yenileyin lütfen kişilerin sorumluluğunu aldığınız için inanarak yapın ve heyecan duyun ekonomi kültür bilgi farklılığınız olsun misafirlerin gözüne bakarak sizler emin ellerdesiniz intibasını yaratın göreceksiniz başarı sizi asla bırakmayacaktır. Ben öyle yaptım.

Turizm Sektörü İle İlgili 2021 öngörüleriniz nelerdir?

Bu konuya covid öncesi covid sonrası olarak bakmak istemiyorum.Çünkü; içinde bulunduğumuz bu sektör her zaman etkilenecek faktörlerle karşı kaşıya kalmıştır. Dünyanın neresinde olursanız olun ülkelerin siyasi ve ekonomik krizleri sektörümüzü hep olumsuz etkilemiştir.Bundan da binlerce turizm emekçisi zor durumda kalmıştır yine öyle oldu en çok oteller yiyecek içecek ünitelerinin kazançları ve çalışanları zor durumda kaldı. Artık önümüze bakarak daha hijyen koşullarda daha güzel hizmetler sunarak toparlanmamız gerekiyor.

Nisan ayı gibi normalleşmeye yönelik adımlar atarak hizmet kalitelerini de yükselterek 3 kuralımıza uyarak sektöre güç kazandırırız tüm dünya ulusları pandemiden dolayı kapandığından 2021 sonu ve 2022 yılları başlangıcı ile inanılmaz bir tatil potansiyeli olacaktır.Bundan dolayı sektör kazançlı olacaktır.Turizmde her zaman umutsuzluk vardır. İtina özen ve misafir perverliğimiz ile toparlanacağız.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam