Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MURTAZA KALENDER : " 400 MİLYAR DOLARLIK BÜYÜKLÜĞE SAHİP OLAN EKOTURİZM'İ GÖZ ARDI ETMEMELİYİZ."

Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Derneği ‘nin 18. Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Konferansı ve B2B Çalıştayı Mısır’ın Luksor şehrinde yapıldı.

MURTAZA KALENDER : " 400 MİLYAR DOLARLIK BÜYÜKLÜĞE SAHİP OLAN EKOTURİZM'İ GÖZ ARDI ETMEMELİYİZ."

Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Derneği ‘nin 18. Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Konferansı ve B2B Çalıştayı Mısır’ın Luksor şehrinde yapıldı.

MURTAZA KALENDER :
12 Eylül 2023 - 10:46

Uluslararası Ecotourism & Sustainable Tourism Dernek Başkan Yardımcısı ve TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murtaza Kalender etkinlik hakkında bilgileri ve görüşlerini Türk Turizm Basınına açıkladı.

“Dünya’da her yıl dört yüz milyar Dolar turizm hacmi olan Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı'na Türkiye’den üç Milletvekili, bir Belediye Başkanı ile yardımcısı ve bir Turizm İl Müdürü katılarak ülke turizmimize katkı sağladı.Konferansımıza Türkiye’den Tokat Milletvekilimiz Sayın Yusuf Beyazıt, Tokat Milletvekilimiz Sayın Yucel Bulut, Tokat Milletvekilimiz Sayın Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Eroğlu, Tokat Turizm İl Müdürümüz Sayın Yılmaz Kılınç, Belediye Başkan yardımcılarımız ve bir çok konuşmacılarımız katılım gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum.



Sabancı Holding'den ENERJISA’nın Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm hakkındaki çalışmalarını içeren çok Güzel bir sunum gerçekleştirerek, plan ve projeleri anlattılar.

18. Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Konferansı ve B2B Network Çalıştayı için 50'ye yakın ülkeden 200’den fazla Turizm profesyonelinin katılımı ile yoğun ilgi çekti.Dünyada hızla ilerleyen küresel ısınma ile birlikte Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm çok önem arz etmektedir ve biz de ülke olarak Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizme çok önem vermeliyiz.



Sizlere Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm hakkında biraz da istatistiki bilgi vermek istiyorum;

Dünya genelinde Ekoturizm'in 400 Milyar Dolara yaklaşan yıllık harcaması ile önemli bir turizm türü olduğunu belirtmek istiyorum;

  • Ekoturizm; her yıl % 25 artış göstererek dünyada hızla büyüyen tek turizm sektörü,
  • Dünya genelinde Ekoturizm 400 Milyar USD yıllık harcama hacmine ulaştı.
  • Kişi başı 2000 USD harçama ile en çok kazandıran turizm türü.
  • Ekotourizm'i genellikle 40 yaş üstü ve yıllık 100 000 USD geliri olan insanlar tercih ediyor.
  • Ekoturizm'de 12 ay boyunca sürekli seyahat ediliyor ve sadece 5 yıldızlı oteller değil, köy evlerinde de konaklama yapılabiliyor.
  • Ekoturizm köy gibi kırsal alanlarda yerel üreticiyi de desteklemekte.
  • Ekoturizm'de temiz, hijyenik ve güvenilir ürünler için talep yaratılmakta.



Ülke olarak turizmi 12 aya ve 81 ilimize yayıp daha büyük katma değer üretmek istiyorsak, mutlaka Ekoturizm ve Sürdürülebilir turizme önem vermeliyiz.”

Ayrıca Mısır Turizm Bakanlığı Genel Sekreteri Sn Mohamed Salama, Bahreyn Turizm Bakanlığı ve Etkinlik Daire Başkanı Dr Ali H Follad, Hindistan Tur Operatörleri Birliği Başkanı Sn Mr Riaz Munshi gibi önemli isimler çalıştaya teşrif ederek Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm ile ilgili sunum yaptılar.

Bahreyn Turizm Bakanlığı bir sonraki Ecotourism çalıştayının ülkesinde gerçekleştirilmesi için aday oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum