Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Evren Bıçakçı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Ülkemizin önde gelen otel yöneticileri arasında gösterilen tecrübeli otel yöneticisi Evren Bıçakçı, Yalıkavak Marinanın karşısında yer alan Sandora Boutique Hotel in Genel Müdürü olarak görevini başarı ile ifa ediyor.Başarılı otelcilik kariyerine her gün yenilerini ekleyerek kariyer yolculuğunu sürdüren deneyimli yönetici ile son yılların en keyifli röportajını gerçekleştirdik. İşte Evren Bıçakçı'nın açıklamaları.

Evren Bıçakçı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Ülkemizin önde gelen otel yöneticileri arasında gösterilen tecrübeli otel yöneticisi Evren Bıçakçı, Yalıkavak Marinanın karşısında yer alan Sandora Boutique Hotel in Genel Müdürü olarak görevini başarı ile ifa ediyor.Başarılı otelcilik kariyerine her gün yenilerini ekleyerek kariyer yolculuğunu sürdüren deneyimli yönetici ile son yılların en keyifli röportajını gerçekleştirdik. İşte Evren Bıçakçı'nın açıklamaları.

Evren Bıçakçı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik
22 Ocak 2021 - 11:18

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 

Turizmde gerçek manada yöneticilik serüvenim 2004 yılında başladı.Eğitimimi tamamladıktan sonra İstanbul da denetçi olarak çalıştığım firmanın mal sahibi olduğu 479 odalı otelin renovasyonu ve işletilmesi için Bodrum'a geldim.İki yıl sonra genç yaşta yakalamış olduğum başarı ile başka bir gruptan gelen teklifi kabul ederek 17 yıldır çeşitli şirketlerde ve tesislerde devam edecek olan genel müdürlük ve üst düzey yöneticilik serüvenine başladım.
 
2004 sonrası dahil olmak üzere, Yalıkavak, Gündoğan ve Bitez de çoğunluğu otel genel müdürlüğü olmak üzere çeşitli üst düzey görevlerde bulundum.
 
Şu anda Bodrum'un en iyi lüks tesisleri arasında yer alan çoğunluğu suite odalı Sandora Boutique Hotel isimli tesisinin genel müdürlük görevini sürdürmekteyim.
 
Oteliniz ve Misafir portföyünüz hakkında bilgi alabilirmiyiz? Otelinizi farklı kılan noktalar nelerdir? 
 
Sandora Boutique Hotel elli beş yıllık tecrübesi olan Berdalya Grupun amiral gemisidir ve yaklaşık elli beş yıllık tecrübe ile inşaa edilmiştir.Avrupa'dan Afrika'ya, Mısır'dan Japonya'ya kadar uzanan misafir profilini ağırlamaktadır.

 
Tesisde çok yüksek misafir memnuniyeti bulunmaktadır.Misafirler ile sohbet esnasında Max Royal, Regnum, Rixos Premium Yurtdışında Mandarin,Kempinski,Hilton vb markalarda konaklamış kişilerin misafirimiz olduğunu görmek beni sevindiriyor.
 
Otelimiz 8 dönüm üzerine Yalıkavak Marinanın 10 adım uzağında Yalıkavak merkezde kuruludur.
 
Tesis kişiye özel hizmet konsepti başarı ile yönetiyor. Muhteşem bir bahçesi ve havuzu var.Misafirlerimiz özellikle bahçenin, kuş seslerinin ve günbatımının eşsiz renklerini izlemekten müthiş zevk alıyorlar.


Serpme kahvaltı ikramı ve  a la carte restoran ile her gün misafirlere çok lezzetli yiyecek ve içecekler sunuluyor. Havuz ve etrafı sakin bir gün geçirmek isteyenlerin gözdesi.Tesiste üst düzey servis anlayışı ile uluslararası yönetim kadrosu ile Bodrum'un servis kalitesinin oldukça üzerinde hizmet veriliyor ve bu taktir ile karşılanıyor.

 
Genç turizmcilere önerileriniz nelerdir? Otelcilikte başarıyı neye bağlıyorsunuz?
Gençlere ve onların durumuna kendi kuşağımızın bakış açısı ile bakmak büyük yanlış olur onlar bu günün dünyasının ve yüksek teknolojinin gençliği, dolayısı ile bizim endişe ile baktığımız bir çok konuya gelecek de dahil, geçler umutla bakıyorlar.
 
Turizm & Otelcilik yapacak gençlerin analitik düşünce yapılarını geliştirecek bir eğitim almalarını, youtube, facebook, instagram gibi online media kanalları üzerinden uluslararası standartları takip etmelerini, bunlarda başarılı olmak için çok iyi İngilizce öğrenmelerini ve mümkünse tabiki ilave diller öğrenmelerini, sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum.
 
Çağımızda en önemli konulardan bir tanesi de ALGI YÖNETİMİ oldu.Bazen hiç bir özelliği olmayan adamların sırf kılık kıyafetleri düzgün olduğu için üst perdeden konuştuklarına tanık oluyorum."Bu da nereden çıktı ?"  dediğiniz şahısların önemli mevkileri işgal ettiğine şahit oluyorsunuz. Bunun sebebi karar merciinde kendine güveni olmayan, eğitimsiz, kültürsüz, kısaca kalitesiz yöneticilerin oturuyor olması.Kısacası liyakat çok önemli ve eninde sonunda galip gelecek.
 
Vehbi KOÇ’u İmparatorluğu kurmakta bir çok girişimciden ayıran en önemli özelliği geniş vizyonunu hiç komplekse kapılmaksızın çok iyi eğitimli ve kaliteli yöneticiler ile desteklemesidir.Ayrıca bu insanları küçük patroncuklar haline getirmiştir ve temelden kurum kültürü de almış bir çok kaliteli insanın yetişerek imparatorluğunda üst düzey görevler almalarını sağlamıştır. O nedenle üçüncü nesil kurumsal bir aile şirketi olan KOÇ Holding birçok engelleme denemelerine, krizlere vb. zorluklara rağmen büyüyerek yoluna devam etmektedir. Dolayısı ile gençler zaten umutsuzluk bilmezler ancak ısrarla ve sabırla hedeflerine ulaşmak için gayret etmeliler.Algı yönetimi ile kalitesizliğin başarılı görünmesi sürdürülebilir değildir.
 
Gençler otelcilikte çalışacaklarsa, yurt dışında neresi olursa olsun bir yerde Afrika'da, Asya'da, Orta Doğu'da mümkünse Avrupa veya Amerika'da uluslararası zincirlerde fırsat aramaları ve gelişimlerini tercihen uluslararası bir zincirin çatısı altında tamamlamalarını öneririm. Yurt dışı tecrübesi birçok açıdan çok ama çok önemli.
 
Unutmasınlar ki; akıl neye inanır ve kabul ederse ona ulaşır. Eğer ilk başaranlar aya gidilebileceğine inanmamış olsalardı hiç bir zaman aya gitmek mümkün olmazdı.
 
Turizm sektörü ile ilgili 2021 öngörüleriniz nelerdir ?
2021 yılında turizm sektörüne yönelik öngörüleri ele alırken konuya Türkiye açısından baktığımızda, ülkenin doğu ile batı arasında ve tam tersi istikamette ticari, kültürel, siyasi bir köprü olduğunu unutmamak lazım.Aynı zamanda Batının Türkiye’den,  fakirlik, antidemokratik yönetimler, savaşlar gibi nedenler ile ülkelerinden kaçarak umuda yolculuk yapan göçmenlere tampon bölge olmasını beklediğini de unutmamak gerekiyor.

 
Ülke önemli jeopolitik konumu nedeni ile kendisini, sıklıkla dünyanın egemen güçlerinin ülkedeki yönetim gücünü ele geçirme arzularından doğan baskı ve stresler ile mücadele ederken bulmaktadır.Bu durumun egemenlik kaygısı taşıdığımız sürece çok değişmeyeceğini düşünmekteyim. Bu nedenle Turizmciler her zaman nereden çıktıkları ilk etapta anlaşılmayan krizlere hazır olmalılar.
 
Yukarıda ifade ettiklerimle birlikte Bodrum turizmi açısından değerli arkadaşım Sn.Yiğit Girgin'in de bahsettiği gibi yıl boyu turizm için yerel zenginliklerin öne çıkarılması gerekmekte.Son olarak 2020 yılında ülkemizde ve dünyada turizmin, Corona Virüsü ve türevlerine, savaşlar vb.. olumsuzluklara rağmen bir önceki yıla rağmen daha iyi olacağına inanıyorum.Daha doğru bir tabir ile inanmak istiyorum.”
 
Sayın Evren Bıçakçı'ya yoğun temposu arasında bizlere zaman ayırdığı için teşekkür ederiz.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam