Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fethiye Tekne Turu Tavsiyesi

Fethiye Tekne Turu Tavsiyesi

Fethiye Tekne Turu Tavsiyesi
11 Nisan 2022 - 11:29

Fethiye’ye geldiğiniz zaman yapmanız gereken ilk şey biri kesinlikle tekne turu yapmak. Fethiye - Ölüdeniz tekne turu boyunca mavinin her tonu ile karşılaşacaksınız. Eğer aracınızla gidiyorsanız koyları mutlaka ziyaret etmelisiniz. Fethiye tekne turları tekneden tekneye göre değişmektedir. Bazı tekneler koyların kalabalık oranına bağlı olarak rota değiştirebiliyorlar. Eğer bir günümü koylara ayırayım diye bir düşünceniz varsa bu düşüncenizi silip atmanızı tavsiye edeceğim. Çünkü o kadar çok koy var ki, bir günde tekne ile bu koyları ziyaret etmek imkansız. Fethiye tekne turu her gün sabah 10:30‘da başlayıp akşam 17:30‘a kadar devam etmektedir.

Günübirlik tekne turları güzergahı Akvaryum Koyu, St. Nicholas Adası, Soğuk Su Koyu, Deve Plajı, Mavi Mağara ve Kelebekler Vadisi.

Fethiye doğal güzellikleri, bakir koyları, denizi ile tam bir cenneti andırıyor. Ben denizsiz yapamayan biri olarak bu tekne turu sayesinde maviye doydum diyebilirim. Harika deneyimlerimi paylaşacak olursam;
Saat 11 gibi tekne kalktı ve ilk durağımız olan 2500 yıllık bir tarihe sahip St. Nicholas Adası’na vardık. Gemiler Koyu’nun hemen karşısında bulunan bir ada, 7 eski kilise bulunmaktadır. Ada, Roma ve Bizans döneminin izlerini taşıyor. Burada bulunan tünel büyük kilise ile küçük kiliseyi birbirine bağlıyor. Adanın çevresi tamamen buram buram tarih kokuyor. Tur esnasında burayı gezmekten denize sıra gelmeyebilir. Denize girdiğiniz takdirde yanınızda mutlaka deniz gözlüğünüz olsun. Denizin derinlerinde eski tarihi kalıntılar görebilirsiniz. St. Nicholas Adası’nda bulunan ören yerine giriş ücreti kişi başı 12 TL. Müze kartı burada geçerli olduğu için ben müze kartıyla geçiş yaptım.

İkinci durağımız olan Soğuk Su Koyu’na geldiğimizde en çok burayı beğendim. Yazın sıcağında gitmeme rağmen su çivi gibiydi. Uzaktan baktığınızda bile denizin ne kadar temiz olduğu anlaşılıyor. Ben çok fazla soğuk su sevmesem bile, bu koydan çıkamadım. Yaz sıcağında buz gibi suya girmek insanı kendine getiriyor. Soğuk su kaynağına yüzdükçe su sıcaklığının derecesi yavaş yavaş azalıyor. Araç ile buraya ulaşım olmadığı için Fethiye tekne turu ile varabilirsiniz.

Üçüncü durağımız yemek molası verdiğimiz Deve Plajı. Burası Soğuk Su Koyu’nun hemen karşısındadır. Buranın Deve Plajı denmesinin tek nedeni dağların deveyi andırmasıdır.
 
Yemeklerimizi yedikten sonra kendimizi Mavi Mağara’da bulduk. Burası hafızama kazınan değerli yerlerden bir tanesi oldu benim için. Bazı turlar buraya uğramıyor. Bu yüzden kendimi bu konuda şanslı hissettim. Mağara sadece tekne ile ulaşım sağlayabileceğiniz yerlerden bir tanesi ve mağaranın içine yüzerek giriyorsunuz. Burada minik bir plaj var. Plaja çıkıp yeniden denize girebilirsiniz. Plajı kumluk olduğu için rahatlıkla yürüyebilirsiniz.
Son durağımız ise en özel ve meşhur yer olan Kelebekler Vadisi. Sürekli kelebekler olan bir yer değil fakat Türkiye’de en iyi manzaraya sahip yerlerden bir tanesi. Kelebekler Vadisi’nin manzarası çok güzel. Mutlaka burada bir fotoğraf çektirin. Kelebekler Vadisi 1. derece doğal sit alanı olduğu için yapılaşmaya izin verilmiyor. Deniz tertemiz ve rengi turkuaz. Bakmaya doyamadığım bir yer oldu. Kelebekler Vadisi’nin taşlık bir plajı var. Deniz ayakkabısı yanınıza almanız iyi bir tercih olacaktır. Fethiye’de deniz yolu ile Kelebekler Vadisine gelmeyi planlıyorsanız, vadi içerisini giriş ücreti bulunmaktadır. Ücret olarak 8 TL ödeyerek vadiyi keşfedebilirsiniz.

Ölüdeniz’de paraşütten dalışa, raftingden quad bike’a, jeep safariden tekne turuna birçok alanda hizmet veren oldukça kurumsal bir firma bulunmaktadır. Adrenalin yaşamayı sevenler için burası biçilmiş bir kaftan. 
Tekneler genelde iki katlılar. Alt güvertesinde bebek bakım odası, wc, soyunma odası ve mescit bulunuyor. Teknenin üst katında güneşlenebiliyor. Tekne turumda yediğim yemekten,  koylara kadar her şey çok güzeldi. Aileler rahatlıkla tekne turundan yararlanabilir. Fethiye günübirlik tekne turlarının fiyatları tur şirketinden şirketine ve verilen hizmete göre değişiklik gösteriyor. Genelde Fethiye Tekne Turu Fiyatları kişi başı 120-150 TL arasında değişiyor. Bebekler için ücret alınmıyor. Fiyatın içinde öğlen verilen yemek ücreti var. Bir tek içecekler fiyata dahil değil.  Fethiye tekne turu yemek olarak tavuk veya balık seçeneği bulunuyor. Ben balık tercih ettim. Yemekten memnun kaldım. Burada yaz ayları çok kalabalık olduğu için araba park yeri büyük problem. Tekne turu saatlerini kaçırmamak için araç park sürenize dikkat edin. En iyi seçenekle özel otoparklardan yararlanabilirsiniz.

E tabii Fethiye’ye gelmişken dünyaca ünlü Fethiye yamaç paraşütü aktivitesini de denememek olmaz. Bunu da değerlendirebilirsiniz.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam