Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hilton Garden Inn Şanlıurfa Genel Müdürü Hasan Temar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Başarılı otelcilik kariyeri ile göz dolduran ve ülkemizin önemli otel yöneticileri arasında gösterilen Hilton Garden Inn Şanlıurfa'nın deneyimli Genel Müdürü Hasan Temar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.Keyifli okumalar...

Hilton Garden Inn Şanlıurfa Genel Müdürü Hasan Temar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Başarılı otelcilik kariyeri ile göz dolduran ve ülkemizin önemli otel yöneticileri arasında gösterilen Hilton Garden Inn Şanlıurfa'nın deneyimli Genel Müdürü Hasan Temar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.Keyifli okumalar...

Hilton Garden Inn Şanlıurfa Genel Müdürü Hasan Temar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
12 Mart 2021 - 10:01

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?


Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.Uzun yıllar hem yurt içinde hem de yurt dışında uluslararası markalarda satış & pazarlama departmanında üst düzey yöneticilik yaptım.Şu an Hilton Worldwide ailesinin bir üyesiyim ve Hilton Garden Inn Şanlıurfa'da görev yapmaktayım.

Oteliniz ve Misafir portföyünüz hakkında bilgi alabilir miyiz? Otelinizi farklı kılan noktalar nelerdir?


Hilton Garden Inn Şanlıurfa şık ve modern tasarıma sahip 159 odası, 4 toplantı salonu ve 500 kişi kapasiteli Balo Salonu, tam donanımlı bir SPA ve Sumac Restaurant'ı ile şehir merkezinde hizmet vermektedir.Otelimiz Balıklı göle sadece 1 KM mesafede, Şanlıurfa Müzesine ve AVM’ ye yürüme mesafesinde Şanlıurfa'nın ikonik yapısına ve silüetine uygun bir mimari ile dizayn edilmiştir. Şanlıurfa'nın ilk ve tek uluslararası zincir oteli olma özelliğini taşıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Hilton Honors ile misafirlerimiz kazandıkları puanları hem ülkemizde mevcut pek çok Hilton otelinde hem de yurt dışında kullanma imkanı buluyorlar. Hem iş seyahati amacı ile hem de Kültür ve Din Turizmi kapsamında Şanlıurfa'ya seyahat etmek isteyen misafirlerin bu anlamda ilk tercihi oluyoruz. Marka bilinirliği, uluslararası Hilton standartlarımız ve yüksek hizmet kalitesi bizi ön plana çıkarıyor.

Genç turizmcilere önerileriniz nelerdir?Otelcilikte başarıyı neye bağlıyorsunuz?


Doğru marka ile çalışmayı hedeflemek ve bu markanın değerleri ile yetişmek başarı için çok önemli bir adım. Bu kriterleri sağlayacak uygun bir markanın kişisel gelişime değer vermesi, yeteneklerinizin ortaya çıkarılması için gerekli yatırımı yapması ve eğitim fırsatları sunması çok kıymetli. Örneğin biz Hilton bünyesinde Hilton University programımız ile tüm çalışanlarımıza online eğitim olanakları sunuyoruz. Kimi eğitimler zorunlu olduğu gibi kişinin kendisini geliştirmesi için alabileceği pek çok farklı eğitimde burada mevcut. Her eğitimin başarılı ile tamamlanması sonrasında Hilton University nin bu eğitim için verdiği sertifikaya da sahip oluyorsunuz. Ayrıca VIP talks ile çalışanlarımızın kariyer planlamalarımızı onlar ile birlikte yapıyoruz. Cross Training ile çalışanlarımıza farklı departmanları tecrübe etme imkanı sunabiliyoruz. Hilton Thrive ile Ruh Sağlığı, Beden Sağlığı ve Zihin Sağlığı konularında aktiviteler ve eğitimler yaparak hem iş hemde sosyal hayatımızı daha değerli ve anlamlı kılıyoruz. Hilton bu anlamda Çalışanların en çok çalışmak istediği firma kapsamında dünya genelinde Great Place to Work 2020 ödülünde dünya da en iyi 2. Sırada ve Türkiye'de 2020 en iyi işveren ödülünde 2000-5000 çalışan sayısına sahip şirketler arasında 1. Sırada bulunarak en iyi örnek konumunda.

Turizm sektörü ile ilgili 2021 öngörüleriniz nelerdir ?


En kötüsünün geride kaldığını düşünüyorum. Pandeminin negatif etkilerinin aşılama çalışmaları ve aldığımız ek tedbirler neticesinde giderek azalacağına inanıyorum. Biz bu süreçte Hilton Clean Stay programı ile misafirlerimize güven içerisinde konaklama imkanı sunduk ve tercih sebebi olduk. Bu programın 2021 yılı içerisinde misafirlerimizin bizi tercih sebepleri arasında çok etkili bir faktör olacağını düşüyorum ve biraz bu konuda bilgilendirme yapmak istiyorum.

Hilton CleanStay, dünya çapındaki Hilton otellerinde halihazırda geçerli olan yüksek temizlik ve hijyen standartlarına dayanmaktadır ve konuklar; konuk odaları, restoranlar, fitness salonları ve diğer kamusal alanlardaki konaklama deneyimleri boyunca temizlik odaklı yaklaşımı fark ediyorlar.Hilton CleanStay, temizliği, esnekliği, güvenliği ve sosyal sorumluluğa dayalı çözümleri temel alan, yaratıcı yiyecek ve içecek hizmetlerini, en ileri teknolojiyi ve sürdürülebilir uygulamaları bir araya getirerek etkinliklerde tamamen sağlık ve iyiliğe odaklanan bir program.Tüm bu yolculuk, özverili Ekip Üyelerimizce ortaya konan Hilton misafirperverliği ile destekleniyor.

Otellerimiz kilit müşterileriyle birlikte çalışarak, onlara iş hedeflerini gerçekleştirmelerinde yardımcı olmayı taahhüt ediyor ve bu çerçevede de hem toplantı ve etkinlik planlamacılarına hem de katılımcılara kendilerini baştan sona rahat ve güvende hissedecekleri etkinlik deneyimleri sunuyor.Geliştirilmiş işlemlerimiz ve Ekip Üyesi eğitimlerimiz, konuklarımızın otele girişten çıkış yapana kadar daha temiz ve daha güvenli bir konaklamadan faydalanmasını sağlamak üzere Lysol ve Dettol üreticisi RB ile tasarlandı.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam