Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Her Mimarın Gece Rüyalarına Giren 9 Şehir

Dünya üzerinde bulunan 9 şehirde, muhteşem mimariye sahip olan yapıtlar herkesi kendine hayran bırakıyor.

Her Mimarın Gece Rüyalarına Giren 9 Şehir

Dünya üzerinde bulunan 9 şehirde, muhteşem mimariye sahip olan yapıtlar herkesi kendine hayran bırakıyor.

Her Mimarın Gece Rüyalarına Giren 9 Şehir
27 Kasım 2020 - 16:12

Bilmediğiniz başka şehirlere seyahat etmek aslında bir nevi eğitim gibi bir şey. O şehirlerin kültürlerini görmek, tanımak, öğrenmek yeni bir deneyim kazanmak. Peki gitmiş olduğunuz şehirlerde en çok neleri beğeniyorsunuz? Mimarisi, yemekleri, kültürü ve daha birçok şey... İşte 9 şehirde insanları etkileyen mimariye sahip olan yapıtlar.

1- İstanbul- Osmanlının Büyük Aşkı
İstanbul Doğu ve Batı mimari akımlarına ev sahipliği yapan bir yer. Mimar Sinan başta olmak üzere birçok mimarın eserlerine, yapıtlarına İstanbul' da rastlamak mümkün. Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Galata Kulesi, Balat  tarihi yapılarlar dolu daha birçok yer. Osmanlıya ait olan mozaikleri hemen hemen her yerde görebilirsiniz. Elinizde müzekart bulunuyorsa bu mükemmel mimari eserleri görmeniz mümkün.

2- Barcelona - Mozaik Bu Şehrin Mücevheri
Gotik mimarisi ile mozaik desenlerin ahenkli buluşması sizi alıp bambaşka diyarlara götürecek. Birçok filme ev sahipliği yapan Barcelona mimari yapıları ile herkesi kendine hayran bırakıyor diyebiliriz. Şehirde en önemli eserlerden bir tanesi La SagradaFamilia, La Padrera, Güell ailesinin evi olan Palau Güell, seramiklerle döşenmiş Casa Batllo ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır. Barselona ucuz uçak bileti bulabilmek için elinizi çabuk tutmanızda yarar var.

3- Floransa
Floransa da tam bir sanat zehirlenmesi yaşayabilirsiniz. Rönesans mimarisi şehirde sizi ele geçiriyor. Floransa Katedrali, Vecchio Köprüsü, Vecchio Palas sizi etkisi altına alacak yerler içerisinde.

4- Prag- Açık Hava Müzesi
4.000 tarihi binaya ev sahipliği yapan Prag, Rönesans, Gotik, Klasik, Barok mimari akımları ile karşımıza çıkıyor. En eski şehirlerden bir tanesi. Şehre 13. yüzyılın atmosferi hakim.

5- Kartagena
Eski yıllarda defalarca Karayip Korsanları tarafından saldırıya uğrayan bu yer, korsanlar tarafından yakılıyor. Sonraları 200 yıl devam edecek mimariye sahip oldu. Çevresinde bulunan duvar, şehir sakinlerini ise yıllarca korumuştur.

6- Roma
En önemli mimari yapılara sahip olan şehir Roma, politik, felsefi ve ruhani birçok düşünce akımına ev sahipliği yapmıştır. St. Peters en önemli korunmuş kilisesi olup Ara Pasic müzesi de ilgi gören yerlerdendir.

7- Londra
Dünyanın en büyük kütüphanesine sahip olan şehir, Tower Köprüsü, Tren İstasyonu, St. Pancras Hotel ve St Paul Katedrali ile görkemli yapılarını gözler önüne seriyor.

8-  Marakeş
Arap mimarisinin en güzel örnekleri de Marakeş'te karşımıza çıkıyor. Şehrin en büyük camisi Koutoubia, en büyük medrese Ben Youssef, Dar Si- Said müzesi şehrin güzel yapılarıdır.

9- Dubai
Yatırım merkezi olan Dubai, bünyesinde bulunan Palmiye adaları ile adından söz ettiriyor. Bu adalar dünyanın 8. harikası olarak belirtiliyor. Dünyanın en uzun gökdeleni ise BurjKhalifa oluyor. Son zamanların gözde seyahat merkezlerinden Dubai uçak bileti konusunda da oldukça yoğun ilgi görüyor.

Reklam
Reklam
  • Reklam