Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hotel By MFD ile Turizm Sohbetlerine Yoğun İlgi

Önemli turizm markalarına yönetim danışmanlığı hizmeti sunan Turizm danışmanı Mehmet Ferman Doğan bir birinden değerli turizmcileri konuk ettiği online sohbet programları ile turizmin geleceğini masaya yatırırken bu önemli online etkinlikte karantina günleri ve sonrası ortamda turizmin geleceğine yönelik bilgiler ve öngörüler paylaşılıyor.

Hotel By MFD ile Turizm Sohbetlerine Yoğun İlgi

Önemli turizm markalarına yönetim danışmanlığı hizmeti sunan Turizm danışmanı Mehmet Ferman Doğan bir birinden değerli turizmcileri konuk ettiği online sohbet programları ile turizmin geleceğini masaya yatırırken bu önemli online etkinlikte karantina günleri ve sonrası ortamda turizmin geleceğine yönelik bilgiler ve öngörüler paylaşılıyor.

07 Nisan 2020 - 12:36

Hotel By MFD turizm sohbetleri son derece yoğun ilgi görürken programlar kapsamında yatırımcılara ve turizm çalışanlarına önemli bilgiler sunuluyor.Programlar turizmcileri ekrana kitlerken turizmcilerin dayanışmasını güçlendiriyor.

Deneyimli turizmci Mehmet Ferman Doğan başarılı innovatif yaklaşımı sonucu gündeme oturan sohbet programları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Covid-19 ile birlikte çok hızlı bir şekilde gündelik yaşamımızdaki sıradan alışkanlıklarımız şimdiden lükse dönüştü. Korona salgınının önemli toplumsal değişiklikler yaratacağını da şimdiden öngörebiliriz. Nasıl ki; 2. Dünya Savaşı sonrasında kadınların iş hayatına katılımı, kitlesel üretim, kitlesel halk hareketleri yükseldiyse, Covid -19 pandemisi de “bu süreçte gemisini kurtaran kaptandır.” zihniyetine yani neoliberalizmin ve kapitalizmin gücünü kaybettiği bir süreç doğurabilir.

Sorunların çözümündeki kolektif iradeyi harekete geçirmenin, toplumsal dayanışmanın, kamusal sorumluluğun önemi kavranacak. Bilgiye, bilime, farklı düşünceye saygı artacak. Adalet ,Hak ,Eşitlik, paylaşma, kamunun ekonomik yaşamda ağırlık kazanması gibi önemli değerlerin karşılık bulabileceği bir döneme giriyoruz.

Covid -19, Post pandemi dalgası sonrasında ortaya çıkacak yeni düzen siyasetten sosyal yönelimlere, ekonomiden kültürel olgulara ne tür değişimler yaşanabileceğini sorgulayan düşünce egzersizleri yapılıyor.

Bu durum turizm sektörü içinde söz konusu.Covid-19, Post pandemi sürecinde öncelikle dijitalleşme, uluslararası tedarik zinciri, uluslararası havacılık ve turizm düzenlemeleri kökünden değişebilir.Yine pandemi sonrası turizm sektöründe dengeler çalışanlar ve çalışanları ile ortak akıl oluşturan işletmeler lehine değişebilir.Özellikle bu dönemi çalışanları ile birlikte uyum içinde atlatamayan işletmeleri kriz sonrası çok zor günler bekliyor.

Bu yeni süreç özellikle hizmet sektöründe kendini daha derinden hissettirecek. Bununla birlikte bireylerin turizm, hijyen ve tüketim alışkanlıklarında da değişim gözlenecek. Tüketiciler artık tatillerinde hijyen kavramına daha çok önem verecek ve butik tatil anlayışı önem kazanacak.

Otellerde minimum stok tutmaya dayalı just-in-time uygulamaları tekrar düşünülecek.Turizm işkolları uzaktan çalışmaya uygun değil, hem de salgın sonrasında ekonomik durgunluk koşullarında bu sektörün ivme kazanması kolay olmayacak.


Havayolu, otelcilik, lokantacılık gibi hizmet sektörlerindeki durgunluktan işci sınıfı daha fazla nasibini alacak.45 Milyon Turist ile büyük ivme kazanan turizm sektörü, salgının ardında da toparlanmakta güçlük çekebilir. Otel ,Lokanta, kafe ve barlarda çokça zaman geçiren orta sınıflar aynı hazları evlerinde aramaya yönelebilirler.

Zoom ,skype Gotomeeting ,Tele-konferans uygulamalarının yaygınlaşması iş gezilerini kalıcı biçimde sınırlandırabilir. Bu hem havacılık ve ulaşım, hem de otelcilik ve lokantacılık iş kollarının aleyhine olur.

Yeni düzende kültür ve sanat sektörü de kalıcı bir zarara uğrayabilir. Özellikle turizmin geri dönüşü zaman alacak.Bununla birlikte turizm hareketi özellikle iç pazardan başlayacak.Pandeminin etkisini azaltması ile birlikte küresel turizm tekrar canlanacak.Covid 19 sonrası oluşacak yeni düzende turizmde evrilecek ve yeni bir turizm olgusu oluşacak.İşte biz Hotel By MFD Consulting olarak gerçekleştirdiğimiz turizm sohbetleri ile değerli konuklarımız ile birlikte bu değişimi masaya yatırıyor, gerek pandemi sırasında gerekse sonrasında oluşabilecek gelişmeleri yakından takip ediyor ve öngörülerimizi paylaşıyoruz.Programlarımızda yatırımcılar, yöneticiler ve turizm çalışanları için önemli verileri analiz ediyor ve bu veriler ışığında gelecek planlaması yapacak meslektaşlarımıza ve yatırımcılara altın niteliğinde önemli bilgiler ve öngörüler sunuyoruz.Bu bağlamda turizmi diri tutmak, bağlarımızı güçlendirmek ve kolektif bir turizm bilinci oluşturmak için tüm meslektaşlarımı sohbetlerimizi  izlemeye davet ediyorum.”

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam