Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karadeniz Bölgesinin ilk yayla konseptli oteli açılıyor.

Türk Otelciliğinin önemli isimlerinden olan kariyer yolculuğunda büyük başarılara imza atmış tecrübeli isim, başarılı Otel Müdürü Vahit Gülay ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.Vahit Gülay halen Karadeniz'in en önemli turizm yatırımlarından olan bölgenin ilk yayla konseptli resort oteli FOLEYA MOUNTAIN RESORT'ün Genel Müdürlüğünü yürütüyor.Keyifli okumalar...

Karadeniz Bölgesinin ilk yayla konseptli oteli açılıyor.

Türk Otelciliğinin önemli isimlerinden olan kariyer yolculuğunda büyük başarılara imza atmış tecrübeli isim, başarılı Otel Müdürü Vahit Gülay ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.Vahit Gülay halen Karadeniz'in en önemli turizm yatırımlarından olan bölgenin ilk yayla konseptli resort oteli FOLEYA MOUNTAIN RESORT'ün Genel Müdürlüğünü yürütüyor.Keyifli okumalar...

Karadeniz Bölgesinin ilk yayla konseptli oteli açılıyor.
08 Ağustos 2019 - 11:26

Vahit Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?

1959 Trabzon doğumluyum. Evli ve iki çocuk sahibiyim. 1985 senesinden beri Turizm sektörünün içerisindeyim. Seyahat acentesi işletmeciliği, Kültür turları tur operatörlüğü, Ülkesel Rehberlik, Türkiye seyahat acenteleri birliğinde Asya bölgesel yürütme kurulu yöneticiliği, Turizm bakanlığı atamalı otel denetçiliği, Yurt içi ve Yurt dışında otel işletmeciliği yaparak günümüze kadar sektörde ayakta kalmayı başarabildim.

Foleya Mountain Resort hakkında bilgi alabilir miyiz ?

Foleya Mountaın Resort, Trabzon ili, Tonya İlçesi, Erikbeli yaylasında, 1650 metre rakımda çam ve köknar ormanlarının içerisinde, Ligarba ( yaban mersini ) meyvesinin etrafında bolca bulunduğu, yayla çiçekleri ile bezenmiş Karadeniz bölgesinin ilk ve tek Yayla konseptli Resort tesisidir. 156,700 metre kare alan içeresine dağılmış olan tesisimizde, 50 cm. kalınlığında doğal taşlardan inşa edilmiş olan 25 adet Dublex Villalar, villalarda her biri kendine özel olarak dizayn ve tefriş edilmişoplam 70 adet oda, 1 adet 250 kişi kapasiteli Doruk Restoran, 1 adet 150 kişi kapasiteli Tirmit Kafe & Nargile bar bulunmaktadır. Etrafımızda Kadıralak, Sazalanı, Kadırga, Sis Dağı, Çatma obası yaylaları bulunmaktadır.

Otelinizin Karadeniz Bölgesinin ilk yayla konseptli oteli olacak ? Böyle bir proje nasıl planlandı ?

Otelimizin sahipleri olan Sn. Suna Kepolu Ataman ve Sn. Atilla Ataman bölgede ihtiyaç olarak gördükleri fakat şu ana kadar kimsenin cesaret edip de planlayamadıkları bu projeyi,  kaliteli doğal malzemeler kullanarak ve göze hitabeden bir mimari ile birleştirerek şu anki muhteşem mimarisi ile ön plana çıkan ve her görenin "Burası Türkiyede mi?" sorusunu sormalarına sebep olan, özellikle Sn. Atilla Ataman’ın tesisi planlama ve projelendirmeleri ile hayata geçirilmiştir.

Bölge ve Ülke Turizmi için öngörüleriniz neler ?

Bölge turizmi açısından son derece önemli bir lokasyondayız. Yayla göçlerinin kesiştiği kavşak noktası olan Erikbelindeyiz. Kürtün, Gümüşhane, Tonya, yol güzergahları yürüyüş ve yayla safari rotalarının ortasındayız. Tüm dünya da merak uyandıran yeni trend olan Fauna, yayla, Doğa, mağara turizmi açısından son derece önemli bir misyon üstlendiğimizi biliyoruz.

Bu yola çıkma amacımız, Kaliteli ve eksiksiz, güler yüzlü hizmetimiz ile Türkiye nin 30 sene önce kaybetmiş olduğu, ne istediğini bilen kaliteli yerli ve yabancı turisti tekrar kazanmaktır. Bu anlayış ve ön görümüz ile bölgemizin ve tesisimizin Türk turizminde ki önemini bir kez daha vurgulamış oluyoruz.

Başarılarla dolu bir kariyer yaşamınız var.Otelcilikteki başarınızı neye bağlıyorsunuz ?

Aslında ben alaylı olarak tabir edilen guruptan birisiyim. İşimi görev ve işim olarak değil yapmaktan son derece keyif aldığım, mutlu olduğum, sonucunda memnun bir misafir görmekten de haz duyduğum bir işi yapıyorum. Gidip de konaklama yaptığım otelde bana nasıl davranmalarını bekliyor ve istiyorsam aynı titizlik ve hassasiyetle misafir memnuniyetine çalışıyorum. Detaycı ve kuralcıyım. Gelen kişileri müşteri değil misafirim olarak görüyorum. Ev rahatlığında otel konforunda hizmet sunmaya özen gösteriyorum ve personelimi de bu şekilde yetiştirip hazırlıyorum.

Türk, Yerel ve Dünya mutfağından menülerimiz ile yeme & içme de misafirlerimizin midelerini şımartıyorum. Tabi ki bunları anlatırken ben diye konuşuyorum ama burada ki ben aslında arkamda dimdik duran kocaman bir ekip olan mesai arkadaşlarımdır. Türk geleneklerinde aile kavramı ve aile olmak çok önemlidir. Biz Kocaman bir FOLEYA MOUNTAIN RESORT ailesiyiz.
 
Eklemek istedikleriniz ?

Biz buradayız, hizmetimiz ve kalitemizden ödün vermeden gelecek olan tüm misafirlerimizi kapıda karşılamaya ve uğurlamaya hazırız. Eylül ayında kapılarımızı tüm doğa seven gezginlere ve misafirlerimize açacak olmaktan da son derece keyifliyiz.

Atv safari, Yayla safari, Çevre gezileri, şu anki aktivite hizmetlerimiz olup, gelecek yıl Kapalı fanus yüzme havuzumuz, Spa merkezimiz, zipline hattımız ve Karadeniz bölgesinde bir ilk olarak kazandıracağımız dağ kızağı aktiviteleri ile misafirlerimize unutamayacakları ve gelmekten vazgeçemeyecekleri bir aktivite şöleni sunacağız.Foleya Mountain Resort, Türk turizminin geleceği için olası gerekenlere örnek bir rol modelidir.

Sayın Gülay'a yoğun temposu arasında bizlere zaman ayırdığı için teşekkürlerimizi sunarız.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam