Reklam
Reklam
Reklam

Okan İlker ile etkinlik sektörünü konuştuk

Etkinlik sektöründen konuğumuz, Okan İlker Demirel ile yaptığı bu keyifli röportajı aşağıda bulabilirsiniz.

Okan İlker ile etkinlik sektörünü konuştuk

Etkinlik sektöründen konuğumuz, Okan İlker Demirel ile yaptığı bu keyifli röportajı aşağıda bulabilirsiniz.

Okan İlker ile etkinlik sektörünü konuştuk
10 Nisan 2020 - 15:45

Okan Bey Merhaba, etkinlik sektörünün en genç kurucularından birisiniz. Bize biraz kendinizden ve hikayenizden bahsedebilir misiniz?

Eğlenmeyi ve eğlendirmeyi çok seven bir insanım. Çocukluğumdan beri insanlarla iletişimim her zaman çok kuvvetliydi. Üniversite’den sonra profesyonel anlamda ilk işim ise Türkiye’nin en büyük turizm holdinglerinden birinde MICE departmanının açılışını gerçekleştirmek oldu. 

Turizm sektöründe 2 yıl daha tecrübe edindikten sonra ENKA Şirketler Grubu’nda çalışmaya başladım. Edindiğim tecrübeler ve başarılar ile kendi işimi kurmaya karar verdim. Günümüzde bir tatil fiyatıyla eşdeğer olan arabamı satıp kendime sermaye yarattım.

Kısa bir süre sonra sevilen moda markası Exquise için düzenlediğiz defile ile hem Exquise için hem de etkinlik firmam için önemli bir başarıya imza attmış olduk. 

Okan Bey bir marka ile ortakları veya çalışanları arasındaki güçlü iletişimi kurmak çok zor olmalı? 

Çok doğru. Çalıştığımız firmalarla etkinlikten en az 6,7 ay öncesinden çalışmaya başlıyoruz. Müşterilerimizin ne istediklerini, beklentilerini çok iyi analiz etmemiz aynı zamanda gelen misafirlerinde bu etkinlikten mutlu ayrılması gerekiyor.  Elimize bir kalem alıp, etkinliğin hikayesini yazmaya başlıyoruz. Günler geçtikçe koşuşturmalarımız telefon görüşmelerimiz sıklaşıyor. Yer, Zaman, Aktiviteler, Özel Şovlar, Konuşmacılar belirlendikçe nabzımız daha yüksek atmaya başlıyor. Ta ki  misafirlerimiz o kapıdan adımlar atmaya başlayana kadar.  Sonrası inanılmaz  mutluluk ve gurur verici bir tablo…



Harika bir duygu olmalı. Peki Okan Bey, kariyerini şekillendirmek isteyen geçler için etkinlik sektörü doğru bir hedef midir?

Sektör için, doğru bir insan mısınız ilk önce buna karar vermeniz gerekiyor. Tecrübe ve iyi bir gözlemci olmanın sizi her zaman 1 adım öne geçireceğini düşünüyorum. Eğer etkinlik sektöründe çalışacaksanız mutlaka yaptığı işi bilen ve tecrübe sahibi insanlarla çalışmayı tercih edin, işinizi şansa bırakmayın.

Teşekkür ederiz Okan Bey.  Sizi yakından tanımak isteyenler için keyifli  bir röportaj oldu.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam