Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

`` Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ``

Yıllardır Turizm sektöründe kaliteli sunumu ve eşsiz tatları ile sanatını konuşturan ve bir çok turizm işletmesine restaurant danışmanlığı yaparak profesyonel çözümler üreten Duayen Executive Chef Ramiz Demirel, yiyecek ve içecek işletmelerinde mutfak yönetimi üzerine çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

`` Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ``

Yıllardır Turizm sektöründe kaliteli sunumu ve eşsiz tatları ile sanatını konuşturan ve bir çok turizm işletmesine restaurant danışmanlığı yaparak profesyonel çözümler üreten Duayen Executive Chef Ramiz Demirel, yiyecek ve içecek işletmelerinde mutfak yönetimi üzerine çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

`` Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ``
17 Temmuz 2018 - 22:00

Sektörün marka ismi ödüllü şef Ramiz Demirel’in çok önemli açıklamalarını paylaşıyoruz.

”İyi bir Executive Chefi, mutfakta eşiz lezzetlere imza atabilen, bunu eşi benzeri az görülür şekilde sunabilen,üstelik bunları yaparken hijyenden ve kaliteden ödün vermeyen aynı zamanda da maliyetleri gözeten ve ekibini sorunsuz yönetebilen kişi olarak tanımlayabiliriz.

Kısacası; İyi bir Executive Chef bir sanatçıdır. Bu mesleği sevmesi ve bir ressamın portresindeki fırça darbelerinde olduğu gibi yemeğini lezzet ile bezemesi gerekir.

Bu durum Mutfak Yönetmeyi de bir sanata dönüştürür.

Nitekim, düşük maliyetler ile kaliteli ve sunumu güçlü lezzetleri sunabiliyorsanız başarılı olabiliyorsunuz demektir.

Mutfak yönetimi ve aşçılık işletmeler için her ne kadar hayati önemde olsa da ülkemizdeki en önemli sorunlardan birisi hijyen sorunu ve costları düşürmek uğruna yapılan yanlış uygulamalardır.

Bugün mutfak departmanı çalışanları başta aşçılarımız olmak üzere bir itibar ve imaj sorunu yaşıyorlar.

Yiyecek üretiminin merkezi konumunda bulunan kısıtlı imkanlarla harikalar yaratabilen,düşük maliyetler ile büyük zenginlikler ortaya çıkarabilen bu departman işletmeler için hayati önemde.

İşte bu yüzden mutfak departmanına temiz, hijyenik, uluslararası temizlik ve kalite standartları sağlanmış bir ortamda çalışma imkanı sunulmalı.

Keşke sektörel anlamda tüm işimiz sadece lezzet ve hijyenik tatlar sunmak olsa …

Fakat, biz bugün gelinen noktada profesyonelleşmemiş kadroların almış olduğu yanlış kararların ortaya çıkardığı sorunlar ile uğraşıyoruz.

Düşünün bir organizasyon aldınız ve binlerce kişilik yemek çıkartacaksınız.Değer vermediğiniz,kaliteli bir çalışma ortamı sağlamadığınız,kurumsallaşamamış bir tesisin üyesi olan çalışanlardan bu yemeği çıkarmasını bekleyemezsiniz.

Günümüz Türkiye’sinde Mutfak ekibini ve operasyonunu başarılı şekilde yönetebilen,cost analizi yapabilen,yeni standartlar geliştirebilen ve menüler oluşturarak bunları sürekli iyileştiren,ekibine sürekli eğitimler vererek sektöre ve tesisine kalifiye personel kazandırabilen Executive Cheflerin önemi daha çok anlaşılmakta.

İşte bu sorunlarda yola çıkarak Ramiz Demirel Kitchen ile ulaşabildiğimiz ve bize başvuran her yiyecek içecek işletmesine profesyonel danışmanlık hizmeti sunuyor, işletmelerin hijyen eksikliklerinin giderilmesi, sunum, lezzet ve ürün kalitesinin geliştirilmesi süreçlerinde aktif rol oynuyor firmaların maliyetlerinin düşürülmesini sağlama noktasında katkılarda bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ramiz Demirel Hakkında:

Turizm sektöründeki aşçılık kariyerini Türk ve Dünya mutfağının eşsiz lezzetleri ile bezeyen duayen Executive Şef Ramiz Usta Türkiye`de ‘`Şeflerin Şefi`` olarak adlandırılıyor.

Mutfak kariyerini Dünyaca ünlü isimler ile çalışarak şekillendiren ,aldığı kalite belgeleri ve kendisine verilen ödüller ile markalaşan Deneyimli şef halen Ramiz Demirel Kitchen`ı yönetiyor.

Ramiz Usta’nın aşçılık atölyesi olan Ramiz Demirel Kitchen’dan bugüne dek bir çok şef yetişmiş.
Mutfak şefi olmayı ve eşsiz lezzetleri yaratmayı hayal eden herkes Ramiz Usta’nın yönettiği Ramiz Demirel Kitchen’ı ziyaret ediyor.

Ramiz Demirel Kitchen’da aynı zamanda Restaurantlara ve yiyecek & içecek işletmelerine profesyonel danışmanlık hizmetleri de veriliyor.

Vizyoner bakış açısı ve idealist yaklaşımı ile restaurant danışmanlığı hizmeti yanısıra genç aşçı adaylarına eğitim veren Ramiz Usta aynı zamanda türk turizmine hizmet etmeyide hedefliyor.

Bir yiyecek-içecek işletmesinde mutfağın kurulumundan menülerin oluşturulmasına, kalifiye ve yeterli yetkinlikte personel temininden maliyet yönetimine, yiyecek kalitesinin ve sunumun iyileştirilmesinden operasyonun sorunsuz yürütülmesine kadar bir çok konuda bilgi kaynağı olan Ramiz Demirel Kitchen işletmenizin risklerini minimize ederken,maliyetlerinizi düşürüyor, verimliliğinizi ve karlılığınızı arttırıyor.

Türkiye’deki bir çok profesyonel işletmenin danışmanlık hizmeti aldığı Ramiz Demirel Kitchen ile sizde operasyonunuzu sorunsuz ve maksimum verimlilik esasına dayalı olarak yürütebilirsiniz. 

Sizde Duayen şef Ramiz Demirel’in aşçılık atölyesine www.ramizusta.net üzerinden ulaşabilir, başarılı bir mutfak kariyeri için sağlam temeller oluşturabilir, Yiyecek & içecek işletmeniz için profesyonel danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

İletişim:0 545 376 00 98

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam