Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Otelcilikte maliyetler çok yüksek"

Kemer’de yer alan Ulusoy Tatil Köyü Genel Müdürü Volkan Yorulmaz, turizmdeki gelişmeleri Halil Öncü’ye değerlendirdi. Bu sene turizmde ışığın göründüğünü dile getiren Volkan Yorulmaz, Ekstre bir durum olmaz ise turizmde iyi bir yıl geçireceklerini söyledi.

"Otelcilikte maliyetler çok yüksek"

Kemer’de yer alan Ulusoy Tatil Köyü Genel Müdürü Volkan Yorulmaz, turizmdeki gelişmeleri Halil Öncü’ye değerlendirdi. Bu sene turizmde ışığın göründüğünü dile getiren Volkan Yorulmaz, Ekstre bir durum olmaz ise turizmde iyi bir yıl geçireceklerini söyledi.

14 Mart 2019 - 11:27

20 Nisan itibarıyla 2019 sezonunu açacaklarını belirten Yorulmaz, 1 kasım itibarı ile de 2019 sezonunu kapatacaklarını söyledi ve otellerinde konaklatmayı planladıkları pazarları da şöyle açıkladı: “ Kemer’de Rus misafirlerimiz yoğunlukta. Bizim yaklaşık yüzde 50 civarında BDT pazarı, yüzde 25 Avrupa ve yüzde 25 de yerli turist profilini bu yıl otelimizde ağırlamayı planlıyoruz.”

2014 yılının da üstüne çıkmamız lazım!
Volkan Yorulmaz yaptığı açıklamasında, “Neye göre güzel bir yıl diye soracak olursak? Bizim en verimli yaşadığımız yıllar 2014 yılıydı. Bu yıl 2014 yılını yakarlarız. 2016 ve 2017 yıllarını yaşamış birisi olarak bunu söylüyorum. Tabii bunun daha iyi olabilmesi için 2014 yılının da üstüne çıkmamız lazım.

Öyle söylendiği gibi gümbür gümbür, ortalık turistten geçilmeyecek gibi bir durumda ortada yok.  Bu da doru bir analiz değil. Çok turist çok para demek değil. Geçen sene Ruslarda rekor kırıldı.

Ama hiçbir otelci memnun değil. Çünkü fiyatlar ve gecelemeler istenilen seviyede değil. 20 dolarlık misafir ile bütün uçakları doldur, turist ayısını bir milyonların üzerine getir. Bunun da kimseye faydası yok. Gerçek saylardın da gelsin Rus. Buda BDT pazarında 4milyon yapar. Bu sayıyı Avrupa pazarı ile de desteklemek gerekiyor” dedi.

İç pazarı koruyan bir tesisiz!
Yerli turistin 2016 ve 2017 yılındaki cazip fiyatları bu yıl bulamayacağını da ifade eden Yorulmaz, “Kurdan gelen fark bu sorunu ortaya çıkarıyor. İç pazarda bir miktar daralma yaşanacak. Ama taksit imkanları, promosyonlar ile geçen seneki rakamlar olmasa da %15lik bir küçülme ile gerçekleşeceğini düşünüyorum. Biz her zaman sezonumuzda yüzde 25 civarında yerli misafirlerimize ayırıp,iç pazarı koruyan bir tesisiz.  Zaman içerisinde de iç pazarın ne kadar önemli olduğunu gördük.

2016 ve 2017 yılını yaşayan tüm otelci dostlarımızda bunu görmüştür. Dolayısı ile iç pazarı yok saymakbüyük yanlış olur. Yumurtaları aynı sepete koymamak her ticarette olduğu gibi bizim açımızdan da önemli. Hiç kimse olmasa da Türk misafirlerimiz hep buradalar. Türk misafirlerimizde sadece şu sıkıntılar ile karşılaşıyoruz.

Genel algı itibarı ile Türk misafirlerimiz nazlı bir profil çiziyor. Bir Rus ya da diğer yabancı misafirlerimiz gibi rahat değiller.  Kolay bir operasyon yaşatmazlar ama buda bizi daha iyiye götürmek için bir sebeptir. İç pazarsız bir turizm asla düşünmüyoruz” dedi.

Maliyetler o kadar yüksek ki…
Fiyatları yukarıya taşıma adına çalıştıklarını da dile getiren Volkan Yorulmaz, “ Maliyetler o kadar yüksekki, yüzde 100 zam yapmalıyız ki bu maliyetler den kurtulabilelim. Örneğin bugün konuştuğumuz bir kalemde şarapta yüzde 80 artış var. Enerji, elektrik, LNC ve aklınıza gelebilecek herkalemde yüzde 30 ile 70 arasında artış var. Şimdi bizde bunları fiyata yansıtmak zorundayız ki, bizde ticaret yapıyoruz. Bu arada fiyatları yükseltince diğer destinasyonlarla rekabet edemiyorsunuz.  Bunu bir planlama ve strateji içerisinde turizmcinin maliyetlerini düşürmek lazım. Bunu asgariücretin artışını da dahil edersek durum daha ada ortaya çıkıyor” diye konuştu.
 

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam