Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Pınar Holt ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Kadınların çalışma yaşamındaki başarılarının en önemli rol modeli, başarılı bir iş kadını, yazar, eğitimci, kadın & aile ve çocuk ilişkileri alanında uzman isim Pınar Holt ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Pınar Holt ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik

Kadınların çalışma yaşamındaki başarılarının en önemli rol modeli, başarılı bir iş kadını, yazar, eğitimci, kadın & aile ve çocuk ilişkileri alanında uzman isim Pınar Holt ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Pınar Holt ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik
04 Ocak 2019 - 14:32

Pınar Hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?

Merhaba öncelikle beni HABERTURİZM okurları ile buluşturduğunuz için teşekkür ederim. İstanbul doğumluyum ve bir çocuk annesiyim.İki sene İngiltere'de, İngilizce ve Turizm eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye dönerek iş hayatına atıldım. Ülkeye döndüğümde yani 1999 yılında, turizm sektöründe büyük bir kriz yaşanıyordu belki hatırlarsınız. İşte bu sebeple kariyer hayatıma teknoloji sektöründe devam ettim. 
Sırasıyla Siemens, BenQ Mobile, Microsoft, Avea, Türk Telekom gibi teknoloji şirketlerinde, hem iş hayatıma, hem eğitim hayatıma, hem de annelik serüvenime devam ettim.

2013 yılında California Janus Universitesi Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Amerika’da bulunan Zur Institute’den ‘Childeren, Technology Addiction, Parenting and the Future “ Çocuklar, Teknoloji Bağımlılığı, Ebeveynlik ve Gelecek...’ konulu eğitimi aldım. Halen Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü eğitimine devam ediyorum.

2015 yılından beri Türkiye ve Avrupa'da çeşitli gazete, haber siteleri, PDR ve Kadın Magazin dergilerinde Anne & Çocuk İlişkileri ve Çocuk & Ergen Gelişimi üzerine köşe yazıları yazıyorum ve aile içi kontrollü teknoloji kullanımı, zaman yönetimi, stres yönetimi, yönetici asistanlığı gibi birçok konuda seminerler veriyorum.

20 yıldır özel sektörde teknoloji devleriyle çalışma fırsatı yakalayarak edindiğim iş tecrübesi ve akademik bilgilerimi, araştırmalarımı harmanladığım ‘Çocuk & Ergen ve Aile İçi Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ konusuyla ilgili kitap çalışmam ‘Hayata Bağlan’ 2018 yılında yayınlandı.

Bunların yanında Down Sendromlu bireylere spor, eğitim ve istihdam projeleri ürettiğim Uluslararası Down Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevine iki senedir devam ediyorum.

Kariyer hayatınızdaki başarıyı neye bağlıyorsunuz ?

Tabii ki tek bir nedene bağlıyamayız.Ama, benim için kariyer değil de en büyük hayat başarısı hangi şartlarda olursa olsun öncelikle iyi bir insan olmak sonra da iyi bir anne olmaktan geçiyor.

Diğer önemli nokta ise, değişim.Ancak bu karakterin değişimi anlamında değil. Durağanlık ve rehavete kapılmadan, sürekli öğrenme, sürekli yenilenmeye dayalı gelişimden bahsediyorum.Bu da benim kariyerimi biçimlenmesinde çok önemli bir rol oynayan etmen olmuştur.

Kadınların çalışma hayatında yeterince yer aldığını düşünüyor musunuz ?

Son yıllarda çalışma hayatında kadınların sayısı artıyor.Fakat, çalışan kadın sayısı kesinlikle yeterli seviyede değil. Erkekler ile de eşit şartlarda çalışma koşullarına sahip değiliz.Kadının çalışma hayatında daha çok yer alabilmesi için kadın istihdamına yönelik pozitif ayrımcılık içeren yeni düzenlemelere ihtiyaç var.Ancak o taktirde kadın istihdamı artabilir.

Kadın&Aile ve çocuk ilişkileri konusunda başarılı çalışmalarınız var.Sizi bu sektöre iten sebepler neler oldu?

En önemli sebebi kızım.Onunla yaşadım anneliği.Çok güzel bir annelik serüvenim oldu.Tabi özel hayatımdaki kendi  deneyimlerim  ve sürekli gelişim çabalarım kadın,aile ve çocuk ilişkileri konusunda beni çalışmaya yönlendirdi.Sonuçta herkes tarafından takdir edilen güzel çalışmalar ortaya çıktı.



Almış olduğunuz Turizm eğitimin yaşamınıza etkilerini nasıl değerlendirirsiniz ?

Turizm eğitimimi İngiltere’de aldım.Aynı zamanda Londra’da bir otelde staj yapma imkanı edinmiştim. Turizm eğitiminin insanlarla kurduğum iletişime, farklı kültürleri tanımama ve insanları mutlu etmenin verdiği hazzı tecrübe etmeme vesile olduğunu  ve başarılı kariyer yolculuğunda bana çok şey kattığını düşünüyorum.



Sizin gibi başarılı bir kariyer hayatı hedefleyen kadınlarımıza neler önerirsiniz ?

Asla ve asla pes etmemelerini, prensiplerinden ödün vermemelerini, onun yerine sabırla çalışarak kendilerini geliştirmelerini ve etraflarındaki diğer kadın arkadaşlarını destekleyip yüreklendirmelerini öneririm.

Yarışımız etrafımızda ki hem cinslerimizle değil kendimizle olmalı.Böyle düşünen her kadın gerek sosyal gerekse çalışma hayatında mutlaka başarıyı yakalayacaktır.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam