Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Restaurant ve Cafeleri salgın sonrası ne bekliyor?

İletişim Uzmanı Ece Arar karantina sürecinin başlamasıyla birlikte kapanan restaurant ve cafeler için süreci doğru yönetebilmeleri için önerilerde bulundu. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren birçok restaurant ve cafe Covid-19 tedbirleri kapsamında kapılarını kapattı. Paket servis verenlerin çalışmaya devam ettiği süreçte kapalı kalan veya paket servislerle faaliyet gösteren restaurant ve cafeler için Arar, şu önerilerde bulundu.

Restaurant ve Cafeleri salgın sonrası ne bekliyor?

İletişim Uzmanı Ece Arar karantina sürecinin başlamasıyla birlikte kapanan restaurant ve cafeler için süreci doğru yönetebilmeleri için önerilerde bulundu. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren birçok restaurant ve cafe Covid-19 tedbirleri kapsamında kapılarını kapattı. Paket servis verenlerin çalışmaya devam ettiği süreçte kapalı kalan veya paket servislerle faaliyet gösteren restaurant ve cafeler için Arar, şu önerilerde bulundu.

Restaurant ve Cafeleri salgın sonrası ne bekliyor?
17 Nisan 2020 - 09:20

1. Salgın sonrası dijitalleşme artacak
Karantina döneminde evde oturanların artması dijital mecraların, özellikle de sosyal ağların daha fazla kullanımına yol açtı. Türkiye'de bir kişi ortalama üç saatini sosyal ağlarda geçiriyor. Hem karantina döneminde hem de sonrasında alışverişlerini online olarak yapmak isteyenlerde artış görüleceği aşikâr. Büyük şirketlerin hazırlıklı olduğu bu süreçte artık sipariş kuyrukları oluşuyor. 

Küçük işletmeler de bu fırsattan istifade ederek dijital olarak nerede olduklarını tespit etmeli ve şimdiden hazırlıklarını yapmalılar. İnsanlar evden çıkmadıkları bu süreçte kendi yakınlarında bulunan, birebir iletişim kurabilecekleri restaurantlar, cafeler tercih edebilirler. Bu fırsattan yararlanmak için basit bir web sitesi kurulumu, Google Benim İşletmem'e kayıt olmak çok işe yarayabilir. 

2.  Sosyal ağlarda yer alın
Ürün ve hizmetlerinizin tanıtımının özellikle Instagram ve Facebook'ta eş zamanlı olarak yapabilirsiniz. 
Hesabınızı İşletme hesabına geçirerek analitik verilerden faydalanabilirsiniz. Bulunduğunuz yeri, bilgilerinizi, sizi diğer yerlerden ayıran özelliklerinizi profilinizde belirtmeyi unutmayın. 

3. Sponsorlu reklamların tam zamanı!
Sponsorlu reklamlardan korkmayın. Mekanını kapatan birçok işletme bu süreçte sosyal ağlardaki faaliyetlerini de durdurdu. Siz bu işletmelerden olmayın. Kapalı olsanız bile, eski, güzel fotoğraflarınızı, açılınca yapacaklarınızı paylaşabilirsiniz. Ayrıca birçok şirket bu süreçte reklam yapmayı durdurduğundan reklam maliyetleri de düşüşe geçti. Örneğin 100 TL'lik bir harcama ile daha önce 2 bin gösterim alıyor iseniz, şimdi belki de aynı harcamayla bunun iki katı gösterime, daha çok takipçi sayısına ulaşacaksınız. 



4. Influencerlarla çalışın
Şu anda influencerlar da evde oturuyorlar. Özellikle yeme içme üzerine paylaşım yapan, ya da evine sağlıklı gıdalar alan bir anne influencer neden sizden bahsetmesin? Bunun için kişiyle iletişime geçin. Kişiye özel ürünlerinizden, öne çıkarmak istediğiniz şeylerden bir paket hazırlayın. Eğer influencer konuya sıcak bakıyorsa, ona paketinizi gönderin ya da direkt kendiniz teslim edin. Paketinizi alan influencer eğer hizmetten memnun kaldıysa, sizi etiketleyerek paylaşacaktır. Bu konuda kendisiyle konuşabilir, öne çıkan ve bahsedilmesini istediğiniz şirket özelliklerinizi kendisine iletebilirsiniz. Influencerlarla çalışmak asla tek seferlik olmamalı. Birkaç seferden sonra satışlarınızın ve takipçilerinizin artmaya başladığını göreceksiniz. 

5. Hijyen koşullarınızı gösterin.
Herkesin en hassas olduğu konu şu günlerde elbette hijyen. Siz de dijital tüm mecralarınızda nasıl bir hijyen politikası uyguladığınızı gösterebilirsiniz. Maske, eldiven, el değmeden hazırlanana yemekler gibi paylaşılabilecek pek çok şey var.

6. İletişimin insani boyutu azalıyor
Şimdi ve sonrasında iletişim daha az karşı karşıya olacak. Şimdiden whatsapp'ınızı işletme hesabına geçirip özelliklerini öğrenmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca Zoom gibi görüntülü programlara da aşina olmakta fayda var. Zira belki tedarikçiniz ile bile artık görüntülü görüşmek zorunda kalabilirsiniz. 

7. Para artık daha da kıymetli
Müşteriler Covid-19'dan beri parasını daha da dikkatli harcıyor. Hijyenik, besleyici ve aynı zamanda ucuz yemekler ön plana çıktı ve bu akım uzun süre de devam edecek. Bu bilgilere dayanarak belki menünüzü revize etmek isteyebilirsiniz. Paket serviste çok alternatif ile birlikte ucuz, pratik, sağlıklı yemekleri sunabilirsiniz.

8. Mekanlar için yeni düzenleme
Uzmanlar sosyal mesafeyi en az 3 ila 1 yıl arasında korumak isteyeceğimizi ön görüyor. Normale ulaşmamız belki de iki yılı bulacak. İnsanlar tedirginliklerin. kolay kolay atamayacağından bir cafe ya da restauranta gittiklerinde dahi sosyal mesafe gözetebilecekler. Buna uygun şekilde mekanların revize edilmesi, masa aralıklarının birbirlerinden uzak olması, her çalışanın maske ve eldiven takması, temassız ödeme, el dezenfektanı bulundurma gibi seçenekleri planlamaya başlayabilirsiniz. 

9. Hızlı servis gündemde
Cafe ve restaurantlar açıldıklarında bile tam doluluk oranına ulaşmaları biraz zaman alabilir. İlk açıldıklarında, oturmak istemeyenler için hızlı, pratik ve el değmeden hazırlanmış, tek kişilik yemekler ön plana çıkabilir. İnsanlar başkasının elinin değmediğine emin oldukları, jelatinli, paketli ürünler tercih edebilirler. Şimdiden böyle bir hazırlık içine girmek karantina sonrasında restaurant ve cafeler için işe yarayabilir.

10. İnsani şirketlere artı puan
Karantina sürecinde 65 yaş üstüne ücretsiz teslimat yapan, sağlık çalışanlarına ücretsiz paket servis götüren işletmeler kalpleri kazandılar. Karantina sonrasında da müşterilerin gözü bu tip şirketleri arayacak. Müşteri sadakatini kuvvetlendiren, sizi gönülden sevmelerini sağlayan insani adımları Coronavirüs sürecinde ve  sonrasında atmayı unutmayın.  

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam