Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SUNEXPRESS CEO'SU MAX KOWNATZKI KIŞ SEZONU PLANLARINI AÇIKLADI !

Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu SunExpress, kış sezonu için planlarını Antalya’da bulunan SunPlaza Genel Müdürlük binasında düzenlediği toplantıda açıkladı. Toplantı, SunExpress CEO’su Max Kownatzki ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan’ın katılımıyla gerçekleşti.

SUNEXPRESS CEO'SU MAX KOWNATZKI KIŞ SEZONU PLANLARINI AÇIKLADI !

Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu SunExpress, kış sezonu için planlarını Antalya’da bulunan SunPlaza Genel Müdürlük binasında düzenlediği toplantıda açıkladı. Toplantı, SunExpress CEO’su Max Kownatzki ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan’ın katılımıyla gerçekleşti.

SUNEXPRESS CEO'SU MAX KOWNATZKI KIŞ SEZONU PLANLARINI AÇIKLADI !
20 Ekim 2022 - 09:51

SunExpress CEO’su Max Kownatzki toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2022, pandeminin beraberinde getirdiği seyahat kısıtlamalarının ortadan kalkmasıyla birlikte hava yolu taşımacılığına yönelik talebin önemli ölçüde arttığı bir yıl oldu. SunExpress olarak bu dönemin beraberinde getirdiği zorlukların büyük bir başarıyla üstesinden gelmekle kalmayıp rekor sayıda misafirimizi güvenli ve konforlu şekilde sevdikleri tatil destinasyonlarına taşıdık. 

2022 yılının en yoğun dönemi içerisinde 31 Temmuz tarihinde 50 binden fazla yolcu taşıyarak bir rekora imza attıklarını belirten Kownatzki, “Yılın ilk 9 ayında 8 milyonu aşkın yolcu taşıdık. Almanca konuşulan ülkelerden (DACH ülkeleri: Almanya, Avusturya ve İsviçre) İstanbul dışında Türkiye'ye en büyük koltuk kapasitesini sağlayan lider hava yoluyuz. Yolcu trafiği anlamında hem pandemi öncesi 2019 yılı seviyelerinin üzerine çıkacağımızı ve hem de 2022 için 10 milyon olan yolcu hedefimizi aşacağımızı öngörüyoruz. 2022 yolcu sayısı açısından rekor kaydettiğimiz bir yıl olacak” dedi.

Kış sezonu için şimdiye kadarki en geniş uçuş ağı

SunExpress’in kış sezonu için hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Kownatzki, “Türkiye ile Avrupa arasında köprü kurarak bir turizm elçisi gibi çalışmaya devam ediyoruz. SunExpress olarak 2022 yılında uçuş ağımızda tarihimizdeki en büyük genişlemeyi kaydettik. Güçlü bir yaz sezonunun ardından devam eden talebi karşılamak amacıyla kış sezonu için de hazırlık yaptık. 

Eylül ve Ekim ayları için yarattığımız 1000 uçuşluk ek kapasitenin ardından Kasım ayı için de 550 ek uçuş planladık. Türkiye’nin zengin tarihi, kültürü ve eşsiz mutfağı ile yalnızca yaz sezonunda değil, kış sezonunda da sunduğu çok şey var. Kış sezonu için kapasitemizi hem 2021 hem de 2019 kışına göre %35 artırdık. Ayrıca 15 yeni rota ekledik ve kış için tarihimizin en büyük uçuş ağına ulaştık” dedi. 

“47 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam ediyoruz”

Turizmi güneş ve plaj tatillerinin ötesine taşıyarak Türkiye'yi yılın her döneminde ziyaret edilen bir ülke haline getirmek için çalıştıklarını belirten Kownatzki, “Türkiye'nin bu yıl için 47 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliğiyle Türkiye'yi yurt dışında tanıtmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyor ve Türkiye’ye yönelik seyahatin yılın tamamında teşvik edilmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Geleceğin Türk pilotlarını yetiştiriyor

Toplantıda SunExpress’in Çoklu Ekip Pilot Lisans Programı’na devam edeceğini belirten Kownatzki, “Sektördeki 30 yılı aşkın tecrübemizle Türk havacılığına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Geleceğin Türk pilotlarını yetiştirmek için 2018 yılından bu yana Çoklu Ekip Pilot Lisans Programı’nı yürütüyoruz. Pandemi döneminde 117 pilot programımızı başarıyla tamamladı. Önümüzdeki beş yıl içinde, programdan mezun olduktan sonra SunExpress bünyesinde istihdam edilecek 160 pilot yetiştireceğiz” dedi. 

Yeni istihdam yaratacak

SunExpress, büyüme planları doğrultusunda önümüzdeki dönemde kokpit, kabin, hat bakım, yer operasyonları ve genel müdürlük pozisyonları için işe alım yapacak. 2023'te 200'ün üzerinde yeni istihdam yaratılması planlanıyor.

Tecrübe ve uzmanlığını ABD’ye taşıyo

ABD merkezli bir hava yolu şirketi ile wet lease anlaşması imzalamak üzere görüşmeler yapan hava yolu, anlaşma kapsamında 4 uçağıyla hizmet verecek. Anlaşma, Türkiye'den bir hava yolunun kabin ve kokpit ekipleriyle birlikte ABD’de gerçekleştirdiği ilk geniş kapsamlı wet lease operasyonu olacak. Uçuşlar, Aralık 2022’de başlayacak ve Nisan 2023’e kadar devam edecek.

Toplantıda konuyla ilgili konuşan Kownatzki, “Bu gelişme, sunduğumuz hizmet kalitesi ve ekiplerimizin profesyonelliğinin bir göstergesi olması açısından Türk havacılığı ve SunExpress için büyük bir başarıdır. Türkiye'den ABD’ye taşıyacağımız uzmanlığımız, aynı zamanda 14 milyon yolcunun oylaması sonucu bize verilen ‘Dünyanın En İyi Tatil Hava yolu’ unvanımızın gerekliliklerini en üst düzeyde yerine getirdiğimizi de kanıtlıyor. Anlaşma kapsamında dört ay boyunca 120 kişilik bir kokpit-kabin ekibimiz ABD’de görev yapacak” dedi.

SunExpress’e “Dünyanın En İyi Tatil Hava Yolu” Ödülü

SunExpress, havacılık sektörünün Oscar’ı olarak bilinen Skytrax 2022 Dünya Hava Yolu Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Tatil Hava Yolu” ödülünün sahibi oldu. Tatil hava yolu uzmanlığıyla SunExpress, Dünya Hava Yolu Ödülleri’nde geçtiğimiz dönemde de üç yıl art arda “Türkiye’nin En İyi Tatil Hava Yolu” seçilmişti. 

Uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından yıllık olarak açıklanan ödüller, yolcu memnuniyetini ölçmek üzere gerçekleştirilen global ölçekli anket sonucu ile belirleniyor. Bu yıl online anket Eylül 2021-Ağustos 2022 tarihleri arasında 100 ülkeden yaklaşık 14 milyon yolcunun katılımıyla yapıldı.

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam