Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Turizmde Azerbaycan ve Türkiye ortaklığı önemli"

Azerbaycan Turizminin önde gelen isimleri arasında gösterilen ve başarılı otelcilik kariyeri ile göz dolduran Rich Hotel Bakü’nün Genel Müdürü Sayın Ruslan Babalı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

"Turizmde Azerbaycan ve Türkiye ortaklığı önemli"

Azerbaycan Turizminin önde gelen isimleri arasında gösterilen ve başarılı otelcilik kariyeri ile göz dolduran Rich Hotel Bakü’nün Genel Müdürü Sayın Ruslan Babalı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

19 Kasım 2020 - 18:31

Ruslan Babalı, Otelcilik kariyerine Türkiye’de başlayan akabinde bir çok küresel otel zincirinde yönetici olarak görev yapan ve son olarak kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün en iyi otellerinden biri olan Rich Hotel Bakü’de Genel Müdür olarak başarılı kariyerini taçlandıran oldukça deneyimli bir isim.
 
Bu keyifli söyleşiyi siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz…

Ruslan Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?


Kendimi ülkemin kalkınmasına adamış bir turizmci olarak tanımlayabilirim.Ama, yinede kariyer hayatımdan kısaca bahsetmek isterim.Otelcilik hayatıma Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonu olan Alanya’da belboy olarak başladım.Kısacası; çekirdekten, çalışarak, öğrenerek , sindire sindire çıktım kariyer basamaklarını.Zaten Turizm mesleğini seven, insana hizmet etmeyi benimseyen bir kişi turizmde bir çok bölüm hakkında bilgi sahibi olmalı ve bir çok departmanı deneyimlemeli.Özveri,azim, bilgi ve multidisipliner yönetim anlayışını harmanladığınızda ortaya harika bir başarı hikayesi çıkıyor.

 

Bende bu süreci yaşadım.Sırası ile önemli otel markalarında önemli görevlere gelerek hem Türk Turizmine hemde Ülkem Azerbaycan’a hizmet etme şerefine nail oldum.Çünkü, Azerbaycan’ın turizmde kalkınması için ciddi anlamda yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç bulunuyordu.Biz, çok şükür Türkiye’de ve küresel zincirlerde edindiğimiz tecrübeler ile bunu bir nebzede olsa sağladık ve şuanda Bakü’de Rich Hotel’de ülkemize hizmet etmeye devam ediyorum.

Oteliniz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Otelimiz şık dekorasyonu, modern mimarisi ve konforlu odaları ile gerçekten Bakü’de otelcilik anlayışında büyük fark yarattı.Her biri alanında uzman profesyonellerden oluşan tecrübeli kadromuz, misafirlerin tüm gereksinimleri düşünülerek dekore edilmiş son derece konforlu odalarımız ve kalite odaklı hizmet anlayışımız ile yüksek misafir memnuniyeti ile hizmet sunuyor,koşulsuz misafir memnuniyetinden asla taviz vermiyoruz.



Bakü’nün merkezinde bulunan ve her yere kolay ulaşım imkanı sunan otelimizde; ofis şıklığı sunan toplantı salonları, spor severler için en son teknoloji ürünü spor ekipmanlarının bulunduğu spor salonu, bedenini yenilemek ve tazelenerek tüm yılın yorgunluğunu atmak isteyenler için sauna, Azerbaycan’ın yöresel yemeklerini ve dünya mutfağının en nadide lezzetlerini deneyimlemek isteyenler için son derece zengin menü ile hizmet sunan restaurant bulunuyor.Otelimizde continental kahvaltı hizmetide sunuluyor.



Özelikle pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından tavsiye edilen tüm önlemleri harfiyen yerine getirerek misafirlerimizin güvenliğini önceliğimiz haline getirdik.Bu bağlamda tüm personelimizin eğitim eksikliklerini tamamladık.Konuklarımızı güvenle ağırlamak için gerekli olan tüm kurallara harfiyen uymaya devam ediyoruz.Bakü’ye gelen konuklarımız gönül rahatlığı ile otelimizde konaklayabilirler.



Küresel politik gelişmeler ve Türkiye- Azerbaycan ilişkileri ekseninde turizmin geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Türkiye ile Azerbaycan “Tek Millet, İki Devlet “ ilkesinden yola çıkarak her alanda olduğu gibi Turizmde de ortak hareket ediyor. Bunu Azerbaycan’da görev yapan Türkiye kökenli otel yöneticilerinden ve yine Türkiye’de yetişmiş olan Azerbaycanlı turizmcilerden görebiliyoruz.Kısacası ne Türkiye kardeşinin elini bırakıyor nede Azerbaycan Türkiyesiz hareket ediyor.



Dünya barışı Türkiye olmadan, Azerbaycan olmadan, Türki devletler olmadan sağlanamaz.Nitekim; Türk Dünya’sının  Dünya mirasına katkılarının nedenli büyük olduğunu kim inkar edebilir.Türk Dünyası halen; dünya barışına doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile hizmet ediyor.Turizmdeki ortak hareket anlayışı da buradan çıkıyor.İnanıyorum ki ; Pandemi sonrası Türkiye ve Azerbaycan turizmdeki ortaklığını daha çok arttıracak ve ekonomik kalkınmalarını bacasız sanayi ile perçinleştirecek.Bu noktada Azerbaycan olarak Türkiye’nin turizmdeki deneyimlerinden daha çok faydalanmamız gerekiyor.Mesela bugüne baktığımızda; İspanya turizmde çökmüşken Türkiye yükseliyor.Yunanistan seyahat koridoru dışına çıkarılırken Türkiye tatil için öneriliyor.Yani Avrupalılar bile turizmde bizlere güveniyor.Bunları fırsata çevirmemiz lazım.

Son olarak Gençlere tavsiyeleriniz nelerdir? Otelcilikte başarılı bir kariyer için neler yapmalı ?

Başarılı bir kariyer demek bana göre katma değer üretmektir.Genel Müdür olduğunuzda başarılı olmuş olmuyorsunuz.Ülkenize, ekonominize, istihdama  ne kadar katkı sağlıyorsunuz? Bu önemli.Biz, Rich Hotel Bakü olarak bu farkındalık ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Vizyoner bakış açısı, multidisipliner yönetim anlayışı  ve innovatif bir yaklaşım ile harmanladığımız kaliteden taviz vermeyen yönetim anlayışımızdan asla taviz vermiyoruz.

Tabi bu anlayışa kolay kolay sahip olunmuyor ve her şey ders kitaplarında okutulduğu kadar basit değil.Gençlere ve genç turizmcilere önerim şu; sürekli öğrenmeli, kendilerini geliştirmeli, bıkmadan, yorulmadan, usanmadan azimle çalışmaya devam etmeli ve asla “ben oldum” demeliler.

Çünkü; Türkiye ve Azerbaycan için her alanda olduğu gibi turimde de gidilecek çok yol, aşılacak çok engel, ulaşılacak çok zirve var.Ülkelerimizin bizlere ve bizlerin çabalarına ihtiyacı var.

Bunu asla unutmamalılar.İşte o zaman kariyerde beraberinde gelecek.
 
Sayın Ruslan Babalı’ya yoğun temposu arasında bizlere zaman ayırdığı için teşekkürlerimizi sunarız.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam