Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Turizmde kalifiye personel kaybı sürüyor

Turizm sektörünün başarılı ismi Adnan Uzan Turizm sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. İşte başarılı Turizmcinin değerlendirmeleri ...

Turizmde kalifiye personel kaybı sürüyor

Turizm sektörünün başarılı ismi Adnan Uzan Turizm sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. İşte başarılı Turizmcinin değerlendirmeleri ...

Turizmde kalifiye personel kaybı sürüyor
22 Ekim 2018 - 15:11

"Turizm nereye gidiyor ? Bu sezon nasıl olucak ? Ne kadar elaman yetiştirmeli? Piyasada eleman kalmadı." derken geldiğimiz durumu özetleyelim… 

O piyasada eleman kalmadı dediğiniz kişiler simdi bir şirkette satışçı ya da Artık kendi ufak cafelerini isletmelerini açarak esasın da bir anlamda da kendi ayaklarının üstüne de durma yolunu bulmuş durumda.

Yani onlar için bu hayat sadece turizmden ibaret değil. Bu acı bir durum.Tartişılır tabii ki...Ama, neden bu duruma geliyorlar birde o var tabii ki .. Bu islere yonelen arkadaslarımız basarızlıktan dolayı degil yapamadigindan degil “bak ben dedim.İzah ettim.Yapmadın olmadı.Ben yaptım oldu“ sözünün bir gerçeği esasında. 
 
Bu insanlar daha dün bu ise başlamış ya da başka bi sektörden gelip de turizme girmiş olan arkadaslar degil ki, turizm okumuş bu isin çekirdeğinden yetişmiş insanlar arkadaşlar ve bunları bu sektör artık yavaş yavaş kaybederek açığı esasın da bir anlamda kendi kendine yaratır duruma gelmiş halde. 

Sezonun iyi gecmesiyle her ne kadar bu yaralar unutulmuş ve üstü örtülmüş olsa da  yine de eski zor zamanları hatırlayarak hareket edilmeli.

Arkadan gelen yeni nesil mezunlar turizm severler ve bu yola umutla çıkan kardeslerimiz de  ayni sekil de bizler gibi sektörü takip ediyorlar,örnek alıyor ve gözlemliyorlar.

Yasanan bu calisan kaybı onları da ister istemez dikkatini cekecek ve etkileyecektir elbet. Bu nedenle üniversiteleri okulları daha cok ziyaret ederek yüksek turizm ve kültür organizasyonları sağlayarak onlarla daha çok içli disli olmak gerek diye düşünüyorum.

Sektördeki bu zamanda ki arkadaslarımızla bu zaten daha ne kadar devam edicek?

İlaki hepsi yükselicek ve yerleri boşalıcaktır ve yerine gerekli eleman ihtiyacı doğacaktır. Sırf bu yüzden yıllardır tecrübeli olan dostlarımızda  bile sıkıntısı yaşanmakta ve usanma durumu doğmakta.

Açıkcasi bu durum beni bile düşündürmekte. Kaldı ki bu sektör Istanbul Bursa Trabzon Ankara dan ibaret değil, buna göre de diğer lokasyonları da baz alırsak fayda sağlamamız gereken çok arkadaşımız olması bizleri de mutlu edecektir. 

Sektör ve turizm de ki bu şimdilik gizli cagresizligimizin bir cikis yolu da yeni nesile bağlı olacaktır . Daha cok eğitim bilinçli hareket ile temellerin daha da saglamlastirilmasi dileği ile…"

Reklam
Reklam
  • Reklam