Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Turizmde temel hedefimiz sayı değil gelir olmalı"

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, önemli mesajlar verdi.

"Turizmde temel hedefimiz sayı değil gelir olmalı"

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, önemli mesajlar verdi.

03 Şubat 2020 - 01:46

"2020 yılının da aldığımız verilere göre çift haneli yükselişlerle geçeceği öngörülüyor. Turistsayısı anlamında hedefimize hızla ilerliyoruz ancak turist sayısında ki bu artışı kişi başı gelirlerde yansıtmalıyız.Artık temel hedefimiz sayı değil gelir odaklı olmalıdır. Kişi başı geliri 650 dolar değil, bunu öncelikle 750 dolara nihayetinde 1000 dolara doğru yükseltmeliyiz. Böyle bir potansiyelimiz mevcut. Yeter ki, sektör bileşenleri enerjilerini bu yönde harcasınlar. Bizler, bu noktada çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Yakaladığımız başarı büyük olsa da rehavete kapılma şansımız bulunmamaktadır.

Dünyadaki ticaret savaşları acımasızca devam etmektedir. Tüm destinasyonlar, daha çok turist ağırlamak, daha çok turizm geliri elde etmek için hiç olmadığı kadar keskin bir rekabet içine girmiş durumda. Sizlerin gayret ve emeği ile yakalanan yükselişle turizmden elde ettiğimiz gelir, Türkiye’nin dış ticaret açığını tek başına kapatır hale geldi. Turizmin, ülkemizin diğer sektörleri ile karşılaştırıldığında ekonomik anlamda enstratejik sektörü olduğu artık herkes tarafından tartışmasız bir biçimde kabul edilmiştir.

Turizmi konuşurken dijitalleşmeden de bahsetmek isterim. Konaklayan her bir misafir bizler için bir veri kaynağı. Misafirlerimizden topladığımız tüm bu verilerle tüketici eğilim ve beklentilerine ilişkin anlamlı sonuçlara ulaşacağımız “Big Data” olarak tabir edilen dijital bir arşiv oluşturmamız gerekiyor.

Yükselen teknoloji ile birlikte bir taraftan misafirin seyahatini kolaylaştırırken diğer taraftan maliyetlerimizi etkileyecek dijital dönüşüm çağına ayak uydurmamız lazım. Birlikteliğimizden doğan güçle tüm bu alanlarda değişimleri hayata geçirmemiz, sektörümüzün önünü açarak ülkemizi rakiplerimizin karşısında bir adım öne çıkmasını sağlamamız gerekiyor."

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam