Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye'nin Köklü Yöresel Ürünleri

Türkiye'nin Köklü Yöresel Ürünleri

Türkiye'nin Köklü Yöresel Ürünleri
24 Nisan 2021 - 09:44

Yöresel ürünler denince akla ilk gelen doğal ve organik ürünler olmaktadır. Urfa Yöresel ürünler Türkiye’nin en köklü yöresel ürünleri arasında yer almaktadır.

Dünyanın en eski şehri olarak bilinen Urfa’da kendine has ürünleri ve organik olarak üretilen ürünler yemeklerine lezzet katmaktadır. Büyükşehir olması nedeniyle sanayisi gelişmemiş ilimiz ayrıca turizm için önemli bir şehridir.

Gezmek için giden yerli ve yabancı turistleri aldıkları ürünlere hayran kalıyor. Ancak pazarlama konusunda yetersiz olması nedeniyle Yöresel ürünlere ulaşma da sıkıntılar yaşanmaktadır.  Bu alanda en köklü girişim Urfa Yöresi isimli e-ticaret sitesi  projesidir.
 
E-ticaret Projesi Urfa’da üretilen doğal ürünler tüm Türkiye’ye uygun kargo veya ücretsiz kargo ile gönderimi sağlanmaktadır. Ürünler tamamen Urfa’da ev usulü olarak üretilmektedir. Yazımızın başında da bahasettiğimiz gibi Urfa’da sanayi gelişmemiş durumdadır.
 
Hem sanayisi hemde pazarlaması gelişmemiş olan ilde Ürünlerin pazarlaması diğer komşu iller tarafından yapıldığından dolayı, İlgili pazarlamarda kar odaklı bakıldığından dolayı doğal ürünlere erişimde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ancak Urfa Yöresel Ürünler alanında hizmet veren e-ticaret sitesinde has Şanlıurfa ürünlerine ulaşabilirsiniz. 

İsot, En çok tercih Edilen Baharat

İsot Urfa’nın bir simgesidir. Yemeklere çok güzel bir lezzet katan saf doğal isot bir baharat çeşidi olup en kalitelisi Urfa’da üretilmektedir. Yerli biberlerin temizlenip kırım işleminden sonra evlerin çatılarında kurutulmaya bırakılmaktadır.

Kuruyan biberler tuz ve yağ ilave edilerek çekildikten sonra tüketime hazır hale gelmektedir. İsot ile ilgili bilgilere internette çok fazla bilgi bulabilirsiniz.  

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam