Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ünlü Markaların tercihi: Redgate

Redgate, Türkiye'ye yatırım yapan bir çok uluslararası ve yerel statüdeki kurumsal şirketlere ve yeni oluşum içerisinde olan markalara ihtiyaçları doğrultusunda profesyonel reklam hizmeti veren, yakın tarihte kurulmuş ancak büyük işlere imza atmış bir girişimcilik örneği olarak karşımıza çıkıyor.Mütevazi kişiliği ile tanınan başarılı girişimci Fahrettin Duru ile girişimcilere örnek olacak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Ünlü Markaların tercihi: Redgate

Redgate, Türkiye'ye yatırım yapan bir çok uluslararası ve yerel statüdeki kurumsal şirketlere ve yeni oluşum içerisinde olan markalara ihtiyaçları doğrultusunda profesyonel reklam hizmeti veren, yakın tarihte kurulmuş ancak büyük işlere imza atmış bir girişimcilik örneği olarak karşımıza çıkıyor.Mütevazi kişiliği ile tanınan başarılı girişimci Fahrettin Duru ile girişimcilere örnek olacak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Ünlü Markaların tercihi: Redgate
11 Aralık 2019 - 10:20

Türkiye’de girişimciliğe ilgi her geçen gün artıyor.Başarılı bir kariyeriniz olmasına rağmen girişimci olmayı tercih ettiniz ve başarılı oldunuz.Sizi girişimciliğe iten neydi ?

Kişiliğimin de etkisi var.Ancak hırslı olmayı ve hedeflediğim ne varsa üzerine gidip başarmayı çok seviyorum.Bundan kaynaklı olsa gerek ki bu yönlerim bana girişimci olmam gerektiğini gösterdi. Kurumsal firmalarda çalıştığım tüm yöneticilerim bana hep 'seni serbest bıraktığımızda daha iyi iş çıkarıyorsun' derlerdi. Bu da beni girişimci olmaya iten bir diğer neden oldu diyebilirim.

İşinizi kurarken karşılaştığınız en olumsuz noktalar neydi ? Girişimcilere özellikle nelere dikkat etmelerini önerirsiniz ?

2015 yılında kurumsal hayattan vazgeçip girişimci olmaya karar verdiğimde en zorlandığım konu finans yönetimiydi.Çünkü, içerisinde bulunduğunuz türbülans öyle hızlı öyle hızlı ki banka hesaplarınızdaki anlık değişimler sizi bir gün zengin mutlu ve özgüvenli hissettirirken bir diğer gün yalnız güçsüz ve umutsuz hissettirebiliyor.

Girişimcilere “yapılacak bir sürü işimiz var” demek istiyorum.Tıpkı film repliklerindeki gibi. Asla adım atmaktan korkmayın.Ancak doğru olanını.Sonucu yanlış bile olsa bu da bir tecrübedir. Eğer cesaretsiz bir kişiliğiniz varsa kendi işinizi yapmayı hayal bile etmeyin çünkü bu durumun aksi durumu sizi fazlasıyla üzer.
Hedefinizi kendiniz belirleyeceksiniz.Çünkü,ne kadar büyümek istediğiniz ve ne kadar zengin olmak istediğiniz sizin kararınız olacak.Yeni insanlarla yeni şirketlerle görüşmekten kendinizi alıkoymayın.Asla çekingen olmayın.Şunu söylemeden edemeyeceğim.Çaldığınız her 10 kapıdan en az 3 yada 4 tanesi mutlaka potansiyel müşterinizdir.Belki çok klişe olacak ama çevreniz varsa, para kazanabilirsiniz.
Zorlandığım bir diğer konu ise sağlam bir ekip kurmaktı. Ekip kurma konusunda şunu belirtmeliyim ki siz de her işten anlamak zorundasınız. İyi bir mali müşavir iyi bir müşteri temsilcisi ve iyi bir finansçı olmak zorundasınız. Yoksa bir adım ötede vergi daireniz ve alacaklılarınız sizi an be an takip ediyor olacak..

Sizce Türkiye’de ve Dünyada Girişimciliğin bu kadar yükselmesinin sebebi  nedir?

Kişisel fikrim rol modeller ve başarılı hikayeleri olsa gerek. Sosyal medyanın inanılmaz gücü sayesinde birçok pozitif girişimcilik örneği görüyoruz. Özellikle Uber, İnstagram ve Linkedin gibi örnekler yeni girişimcilerin ortaya çıkmasında büyük önem arz ediyor.Hatta son zamanlarda Jack Ma ve Elon Musk gibi ön plandaki girişimciler genç arkadaşlarımızın hayallerini fazlasıyla renklendiriyor.

Girişimcilik dediğimiz şey aslında sadece karar vermek ve ben yapabilirim diyebilmek. Çevreden etkilenen her insan da kendine bu soruyu sormadan dükkanına vergi levhasını asmak için heyecanlanıyor.Bunun için basitçe bir kavram yok, ya tüm şehrinizi ve ülkenizi etkileyeceksiniz ya da tüm dünyayı saran bu heves çok kısa bir sürede sizi ezip geçecek. Bunun için çok çok doğru karar verilip aceleci davranmadan hareket edilmesi gerekiyor.

Peki girişimci olmanın zorlukları neler sizce?

Yukarıda da bahsettiğim gibi her ne yapacaksanız yapın ancak başlamadan önce 40 kere değil 400 kere her adımı düşünün ve kendi kendinize, satıcı müşteri gözüyle roll play yapın. Başarısız olacağınızı düşünmek şu an size kabus gibi görünse de aslında gerçekten başarılı bir tecrübe olacaktır.Çünkü hiçbirimizi mükemmel insanlar değiliz.Hata yapmadan olmaz.

Bir diğer konu ise bir başka korkumuz olan finansal güç. Tavsiyem şu olacaktır: her harcamanızı an be an takip edin ve başka bir deyişle alırken kazanın. Sonuçta her sektörde bir ürün size gelene dek ortalama 3-4 kez eklenen karlılık maliyeti ile geliyor.

Eğer banka hesaplarınızda size göre az miktarda para varsa bu miktar yine size göre çok olana dek bekleyin. Müşteri ve iş asla bitmez. Ancak az sermaye her an bitebilir.

Sizin gözünüzle Müşteri kimdir ? Ne ister ve nasıl yönetilir?

Her zaman her yerde size ve şirketinize ihtiyacı olan birileri mutlaka olacaktır.Müşteriyi ben tıpkı yeni doğmuş bir bebeğe benzetiyorum. Sürekli ilgi ve beklenti içerisinde olacaklardır haklı olarak.Her ne olursa olsun iletişiminizi asla koparmayın.

Müşteri sadakati olmazsa olmazımız .Maalesef  kitlesel iletişimin çok yaygın olduğu günümüzde müşteri için siz yoksanız sizin rakibiniz var. Sadık müşteri portföyü oluşturmak için çabalayın.Hangi müşteri olursa olsun asla büyük küçük ayrımı yapmadan onlara dokunmasını bilin.Müşterinizin kişisel zevklerine kadar bilmek zorundasınız.Hangi müziğin ona güzel geldiğinden tutunda en sevdiği hobisine kadar.Çünkü rakiplerimiz hep var. Siz fark yaratır ve müşterinize değerli olduğunuzu hissettirirseniz istisnai konular olmadıkça oda sizden asla vazgeçemeyecektir.

Küresel ölçekteki önemli markalara hizmet sunuyorsunuz.Biraz bu markalar hakkında bilgi alabilir miyiz?

Her biri alanında uzman profesyonellerden oluşan tecrübeli kadrolarımız ile kalite odaklı hizmet sunuyoruz.Hizmetlerimizde kalite ve güven vazgeçilmezlerimiz.Bu anlayış tercih edilebilirliğimizi artırırken müşterilerimiz için bizi vazgeçilmez kıldı.Hizmet ürettiğimiz önemli markalar; Mediamarkt Türkiye, Multi Emlak Geliştime A.Ş (Forum Alışveriş Merkezleri),Toyzshop Mağazaları,Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü,Pasifik İnşaat, Nextlevel,Ciner Grubu, Atasay,Lufian,Oppo Mobile,Samsung, Türkiye, Türk Telekom, Rall İnşaat,  MND Lokman Gıda, Panda Aluminyum, Paşabahçe, Sony, Logitech, Globalme Canada ve 133 farklı firma olarak sıralanabilir. Halen bu  firmalar tarafından sürekli tercih edilen ve Pazar payı sürekli genişleyen bir firma olarak girişimcilik serüvenimize devam ediyoruz.

Redgate Yönetim Kurulu Başkanı başarılı girişimci Fahrettin Duru’ya yoğun temposu arasında bizlere zaman ayırdığı için teşekkürlerimizi sunarız.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam