Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MEHMET FERMAN DOĞAN YAPAY ZEKA'NIN TURİZM İŞLETMELERİ İÇİN ÖNEMİNİ ANLATTI !

Mehmet Ferman Doğan Yapay Zeka'nın Turizmin Geleceğindeki rolünü anlattı.Yapay Zeka Nedir ? Yapay Zeka'nın oteller için faydaları neler ? İşte Yapay Zeka hakkında merak edilenler...

MEHMET FERMAN DOĞAN YAPAY ZEKA'NIN TURİZM İŞLETMELERİ İÇİN ÖNEMİNİ ANLATTI !

Mehmet Ferman Doğan Yapay Zeka'nın Turizmin Geleceğindeki rolünü anlattı.Yapay Zeka Nedir ? Yapay Zeka'nın oteller için faydaları neler ? İşte Yapay Zeka hakkında merak edilenler...

MEHMET FERMAN DOĞAN YAPAY ZEKA'NIN TURİZM İŞLETMELERİ İÇİN ÖNEMİNİ ANLATTI !
09 Şubat 2024 - 14:47

"Yapay Zeka, turizm endüstrisinin gelişiminde önemli bir rol oynamaya başladı.Günümüzde Yapay Zeka kişiselleştirilmiş hizmet ve operasyonel verimlilik konusunda yeni standartlar getiriyor.Yapay Zeka, makine öğrenimi, doğal dil işleme, robot teknolojileri ve veri analizi gibi bir dizi teknolojiyi içeriyor.

Yapay Zeka Karlılığı Direkt Etkiliyor

İnsan davranışlarını taklit etmek üzere tasarlanan Yapay Zeka konaklama sektöründe misafir deneyimlerini artırırken, iş süreçlerini optimize ediyor ve karlılığa direkt etki ediyor. Yapay Zeka'nın konaklama sektörüne entegrasyonu işletmelerin teknolojinin yeteneklerini anlaması ve bu teknolojiyi kullanmak için deneyimlemeleri ile başladı.Akabinde bu entegrasyon süreci artarak hız kazandı.

Konaklama işletmeleri ilk nesil yapay zeka teknolojisi ile sohbet botları, öneri motorları, otel hakkında bilgi veren uygulamalar ve rezervasyon uygulamaları ile tanıştılar.Bu aynı zamanda geleceğe yönelik yapay zeka teknolojilerinin gelişiminde ilk adımdı.İlk dönem yapay zeka hizmetleri hem oteller için hem de misafirler için oldukça olumlu sonuçlar verdi.



Yapay Zeka'nın gelişiminde daha fazla sıcaklık ve iletişim beklentisi etkili oldu

Bununla birlikte bazı misafirler ise yapay zeka uygulamalarında daha fazla sıcaklık, kişisel dokunuş ve iletişim bekledi.İşte bu noktada konaklama endüstrisi yapay zekanın gelişiminde insan odaklı daha fazla yenilik taahhüdünde bulundu.Misafirlerin bu yöndeki beklentileri ve sektörün misafir beklentilerine yönelik hamleleri yapay zekanın daha fazla insan davranışını taklit ederek gelişmesine neden oldu.

Bu noktada yapay zeka misafir ihtiyaçlarının önceden tahmin edildiği ve ihtiyaçların karşılandığı bir yönde gelişti.Sonuç olarak yapay zeka misafir memnuniyetinin arttırılmasında önemli rol oynamaya başladı.
 
Yapay Zekanın Konaklama İşletmeleri İçin Faydaları;
 

  • Misafir bilgileri yapay zeka entegrasyonunda kullanılan güvenlik önlemleri ile korunabilmekte, 
  • Yapay Zeka’yı oteller dışında restoranlar, etkinlik ve organizasyonlarda da kullanmak mümkün, 
  • Yapay Zeka istihdam zorluklarının çözümünde de avantaj sunuyor, 
  • Çalışanların yapay Zeka’yı kullanabilmesi operasyon süreçlerini de olumlu etkiliyor. 
  • Yapay zeka entegrasyonunun yatırım maliyeti, sağladığı fayda ve maliyetleri azaltıcı etkisi düşünüldüğünde kısa sürede geri dönecek ve uzun vadede karlılık sağlayacaktır. 
  • Konaklama endüstrisinde yapay zeka gelecek trendleri ve beklentilere dair öngörülerde de bulunabiliyor.Nitekim veri ve data analizleri kolaylaşıyor. 
  • Yapay zeka kullanımında ahlaki sorumlulukları ve kullanım alanlarını kullanıcı belirleyebiliyor. 
  • Misafir geri bildirimlerini daha kolay ve hızlı şekilde takip edebilir ve iyileştirme süreçlerini planlayabilirsiniz. 
  • Yapay zeka teknolojileri çevre dostu olabilir buda sürdürülebilirlik anlayışınıza olumlu katkı sunarken rezervasyon oranlarınızı arttırabilir. 
  • Yapay zeka entegrasyonu pazarlama stratejilerine olumlu katkılar sağlar.Misafir istek ve arzularına , geçmiş dönem doluklara ve market segmentlerine göre pazarlama stratejileri oluşturulabilir. 
  • Farklı kültürlerdeki misafirlerle etkileşimde yapay zeka önemli rol oynar.Otel doluluklarında  ve market planlamasında işletmeler için yön tayin edebilir. 
  • Yapay zeka uygulamaları sektördeki mevcut hukuki çerçevelerle uyumlu hareket etmenizi ve gelecekteki olası düzenlemeler hakkında hazırlıklı olmanızı sağlar.
 
Günümüzde Yapay zeka, turizm sektörünü ve konaklama sektörünü kökten değiştiren faydalı bir güç haline gelmiştir. Bu teknolojinin kullanım alanları ve sınırları elbette kullanıcılar tarafından belirlenmelidir.İşte bu noktada konaklama işletmelerinin bu teknolojiden hangi noktalarda fayda sağlamak istedikleri tamamen otel sahiplerine ve yöneticilerine bağlı.

Doğru noktada hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak kullanıldığında yapay zeka işletmeler için kaçırılmaması gereken bir olanaktır.
 
Mehmet Ferman Doğan"

YORUMLAR

  • 0 Yorum