Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldızlı Oteller Var. Yıldızlı Şefler Var mı ?

Mutfak sektörünün duayen ismi deneyimli Executive chef Ali Rıza Dölkeleş kaleme aldı.

Yıldızlı Oteller Var. Yıldızlı Şefler Var mı ?

Mutfak sektörünün duayen ismi deneyimli Executive chef Ali Rıza Dölkeleş kaleme aldı.

Yıldızlı Oteller Var. Yıldızlı Şefler Var mı ?
14 Mayıs 2019 - 16:29

Yıldızlı Tesisler peş peşe açıldı ve açılıyor Akdeniz bandında ve Türkiye genelinde; peki bu yıldızlı tesislerde çalışacak yıldızlı şefler var mı? Benim görüşüm var ama ne yazık ki bu yıldızlı şefler gözükmüyor nedenini soracak olursanız o kadar çok amaçsız, hedefsiz, kendinden sonra gelecek gençleri düşünmeyen, yerinde sayan şefler var ki bahsettiğimiz aranan şefler gözükmüyor.

Bu yerinde sayan ‘’ben şefim, geleceğim en son noktaya geldim, bundan sonrası yok ‘’ saplantısında olan, şefleredir bu sitemim. Arkadaşlar Türk Mutfağını ve Türk Mutfak Şeflerini Avrupa normlarına çıkartacak isek kabuğumuzu kırıp açılan yeni tesislerde gözlemlediğimiz değişimi biz kendimizde de yapmalıyız.

Eski tabulardan kurtulmalıyız. Mutfağımızda değişim yapmalıyız.’’Ben bunu böyle gördüm ustamdan mutfakta bu giyilmez, bu konulmaz, bu renk olmaz ‘’ saplantılarını bırakmamız gerekir. Yeni nesil çok iyi geldiğini okullu geldiğini unutmayalım, ben yapacağımı yaptım bizden geçmiş felsefesini bırakalım. Bu davranışlar tarzlar Avrupalı Şeflerde olmadığını devamlı kendilerini yenilediklerini, çağa ayak uydurduklarını buradan hatırlatmak isterim.

Şunu unutmayalım hayat dediğimiz en değerli hazinemiz bizim ona verebildiğimiz kadardır. Aynı yankı gibi ne verir isek onu alırız. Ne olur, Şefler olarak yerimizde saymayalım devamlı bir hedefimiz bir amacımız olsun ve bunu da yetiştirdiğimiz çıraklarımıza öğrencilerimize aşılayalım.

Mutfağımız çok renkli, kariyer olarak şef olunca her şey bitmiyor onun sonrasında da kendimize hedefler belirleyebiliriz. Bunlardan örnek verecek olur isek ‘’yarışmalar, kitaplar, yurtdışı tanıtımlar, öğretmenlik, yeni menüler, konsept danışmanlığı vb.’’ biz şefler bunları yaptığımızda gerek yatırımcılarımız gerek Genel Müdürlerimiz önümüzü açacak bize destek vereceklerini bütün samimiyetim ile inanıyorum. Yeter ki biz hedeflerimizi, amaçlarımızı bir projeye dönüştürüp önlerine koyalım.
Hayat yarışından kopmamak dileği ile. Sevgi ile kalın..
 
‘’ Sevdiğim Sözler ’’

Aslında bunlar başarılı olmanın tanımı değildir. Ralph Waldo Emerson 'in başarı tanımını çok yapıcı ve bir o kadar da hoş buldum.

Sık sık gülmek ve çok sevmektir;

Akıllı insanların saygısını ve çocukların sevgisini kazanmaktır;

Sahte dostların arkadan vurmalarına dayanmaktır;

Güzeli sevmektir; Herkesteki en iyiyi bulmaktır;

Karşılık beklemeyi hiç düşünmeden kendiliğinden vermektir; Geride ister sağlıklı bir çocuk, ister kurtarılmış bir ruh, ister iyileştirilen bir sosyal durum bırakarak Dünyanın iyileşmesine katkıda bulunmaktır;
Tek bir kişi bile olsa, birinin sizin varlığınızdan ötürü rahat nefes aldığını bilmektir;

‘’ İşte Bu Başarılı Olmaktır ‘’

Ali Rıza DÖLKELEŞ

Limak Limra Hotel / Food EDİTÖR

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam