Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zengin turist kısıtlamaların kalkmasını bekliyor

Global Blue; 30.000 uluslararası müşterisiyle geçekleştirdiği araştırma raporunu açıkladı. Söz konusu çalışmaya katılanların yüzde 55’i seyahat kısıtlamaları hafifletilirse yurt dışına seyahat etmeye istekli olduğunu belirtiyor.

Zengin turist kısıtlamaların kalkmasını bekliyor

Global Blue; 30.000 uluslararası müşterisiyle geçekleştirdiği araştırma raporunu açıkladı. Söz konusu çalışmaya katılanların yüzde 55’i seyahat kısıtlamaları hafifletilirse yurt dışına seyahat etmeye istekli olduğunu belirtiyor.

Zengin turist kısıtlamaların kalkmasını bekliyor
17 Ekim 2020 - 10:34

Söz konusu raporun sonuçlarına göre ankete katılanların yüzde 55'i seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesiyle birlikte yurt dışına çıkmaya hazır olduklarını belirtiyor.

Temmuz ayında yapılan ankette, uluslararası alışveriş yapanların yarısından fazlası (% 55), sınırların açılması ve karantina gerekliliği olmaması halinde ertesi ay yurt dışına seyahat etmeye istekli olduklarını söylüyor.

Ülke bazında bakıldığında ise Rusya yüzde 60 ve Orta Doğu ülkeleri yüzde 35 oranında 2020 yılında seyahat etme arzusundayken, Çin yüzde 45, ABD yüzde 50 ve Güney Doğu Asya vatandaşlarının yüzde 50’si seyahatlerini 2021'in ilk yarısına kadar erteleme eğiliminde.

Zenginler daha çok seyahat etmek istiyor
Anket raporuna göre Elite ve sık seyahat eden müşterilerin yüzde 60'ı, ertesi ay seyahat etme eğiliminde olduklarını belirtiyor. Sık seyahat etmeyen müşteriler arasında bu oran yüzde 50’ye, Elite ve sık seyahat eden müşteriler arasında ise bu oran Amerika'da yüzde 65'e, Rusya'da ise yüzde 80'e ulaştı.

Seyahatlerini 2021'e ertelemeyi planlayan uluslararası müşterilerin yüzde 65'i bunu pandemide güvenlik ve sıhhi koşullarla ilgili kaygılara bağlıyor.

Bu çerçevede, Asya'daki müşterilerin bölgesel destinasyonları tercih ettiği görülüyor. Çinli müşterilerin yüzde 50'si ve Güney Doğu Asyalı müşterilerin yüzde 70'ı Asya-Pasifik bölgesini güvenli olarak görürken, bu oran Avrupa için sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 35’e düşüyor. Bununla birlikte, ABD’lilerin yüzde 60’ı, Rusların yüzde 65’i ve Orta Doğu ülkeleri vatandaşlarının yüzde 50’si kendilerini Avrupa’da daha güvende hissediyor.
Ayrıca alışveriş; ABD’lilerin yüzde 75’i, Çinlilerin yüzde 65’i ve Rusların yüzde 60’ı için Covid-19 sonrası dönemde en önemli ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, mağazalarda sıkı hijyen ve sosyal mesafe önlemleri tüm ülke vatandaşları tarafından bir zorunluluk olarak görülüyor.

“Ortadoğulu turistler alışveriş ortamımıza ciddi bir ivme katacak”
Türkiye’nin ziyaretçi profilinin oldukça geniş olduğuna dikkat çeken Global Blue Türkiye Genel Müdürü Selim Seyhun, özellikle Ortadoğulu turistlerin Türkiye ekonomisine ciddi bir ivme katacağına dikkat çekti. Seyhun konuya ilişkin olarak,”Araştırma sonucuna göre Avrupa’da Rus ve Asyalı turistler öne çıkıyor. Ülkemiz açısından baktığımızda ise Rus ve Asyalı turistlerin yanı sıra Ortadoğulu turistlerde alışveriş ortamımıza önemli bir yön verecek. Ayrıca Global Blue olarak, KDV iadeleri sırasında teması minimuma indirmek için gerekli olan teknik alt yapı çalışmalarımızı bir çok üye işyerimiz ile tamamladık.” dedi.



Bu belirsizlik ve hızla değişen eğilimler ortamında, seyahat ve perakende sektörlerindeki iş ortaklarının iyileşme sürecinde yollarını bulmalarına yardımcı olmak için bu anket çalışmalarını oluşturduklarını belirten Global Blue Müşteri Deneyimi VP’i Virginie Alem, bu zorlu döneme rağmen uluslararası müşterilerin küresel seyahate geri dönme iştahının arttığını görmenin cesaret verici olduğuna dikkat çekiyor.

Alem, “Perakendeciler uluslararası müşterileri tekrar mağazaya çekmeye çalışırken, sağlık ve güvenlik endişelerinin, Covid-19 sonrası dünyanın taleplerini karşılayan yenilikçi çözümlerle giderilmesi çok önemli” diyor. 

Reklam
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam