Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Harika bir kariyer hayal edenler için ipuçları

Harika bir kariyere sahip olmanız, aslında hiçbir zaman hayal olarak kalmayacaktır. Bunun için gerekli olan çalışmaları yapmanız ve yeterli şekilde eğitimlerinizi tamamlamış olmanız yeterlidir. Bu kapsamda ele alındığında insanlar eğitim hayatına ilk başladıkları andan itibaren aslında isteyerek ya da istemeyerek kariyer planlaması yapmaya başlayacaklardır. Burada ki püf nokta ise bu kariyeri gerçekleştirebilecek gerekli bilgilere sahip olup olmamasıdır.

Harika bir kariyer hayal edenler için ipuçları

Harika bir kariyere sahip olmanız, aslında hiçbir zaman hayal olarak kalmayacaktır. Bunun için gerekli olan çalışmaları yapmanız ve yeterli şekilde eğitimlerinizi tamamlamış olmanız yeterlidir. Bu kapsamda ele alındığında insanlar eğitim hayatına ilk başladıkları andan itibaren aslında isteyerek ya da istemeyerek kariyer planlaması yapmaya başlayacaklardır. Burada ki püf nokta ise bu kariyeri gerçekleştirebilecek gerekli bilgilere sahip olup olmamasıdır.

Harika bir kariyer hayal edenler için ipuçları
15 Şubat 2021 - 09:37

Bu bilgilere sahip olmanız sizin doğrudan iyi bir kariyer sahibi olmanızda etkili olmayacaktır. Bu durum sayede kendinizi nasıl yönlendirebileceğiniz ve kariyer adımlarınızda kendinize nasıl yön verebileceğiniz ile ilgili bir durum olacaktır. Bu kapsamda kariyer planlama sürecini iyi bir şekilde tamamlamalı ve ipuçlarını değerlendirerek hayatınıza yön vermelisiniz. Bu sayede istediğiniz seviyeye daha kolay bir şekilde gelebilir ve hayalini kurduğunuz işe sahip olabilirsiniz.

Sizler için harika bir kariyere sahip olabilmeniz için gerekli olan adımlardan en önemlilerini derlemeye çalıştık. Bu derleme ile birlikte kariyerinize yön verebilir ve aslında yapacağınız birkaç ufak değişiklikle birlikte hızlı bir şekilde başarıya ulaşabileceksiniz.

Birkaç sertifika ile yetinmeyin

Bir üniversite diplomasını tamamlamak, % 100 garantili olmasa da, bir kariyer oluşturma şansınızı artırır. Ama üniversite diplomanız olmasa bile umutsuzluğa kapılmanıza gerek yok. Sürücü kursunu, kuaför kurslarını tamamlayın, masaj dersleri alın veya dalgıç sertifikası alın.

Bunların bir kısmının bir kariyer oluşturmanıza yardımcı olması mümkündür ya da en azından kesinlikle kayıtsız kalınamayacak ek beceriler edinin. Bu durumda yeterli sertifika ya da belgeleriniz olmasa dahi iş bulabilmeniz mümkün olacaktır. 

Mesela, yabancı dil olarak Portekizce konuşabiliyor fakat sertifikanız yoksa ve yaşadığınız bölgede herhangi bir firmanın Portekizce konuşmayı bilen personele ihtiyacı varsa, bu durumda sizi hangi sertifikaya sahip olduğunuza bakılmadan iş verilebilir. Burada ki tek kıstas dil biliyor olmanızdır. Fakat bu tür meziyetlerinizi belgelendirmek, sizin için her zaman bir artı olacaktır.

Becerileri birleştirin

Bir şeyi mükemmel bir şekilde yapabilmeniz iyi olur. Metinler yazın, evler inşa edin, resimler boyayın, bunlar tamamen sizi daha iyi konuma taşıyabilecek ölçütler olacaktır. Ancak birkaç zıt beceriyi birleştirirseniz daha da iyidir. Bu nedenle örneğin, proje hakkında bir rapor sunmanız gerekiyorsa aynı zamanda sunum programını kullanmayı bilmeniz ve çalışmayı tek başınıza yapmanız her zaman size pozitif olarak geri dönecektir. Bununla birlikte işiniz ya da kariyerinizle ilgili olmasa dahi becerilerinizi ya da yeteneklerinizi belgelemeye gayret etmelisiniz. Bu sayede yeni iş kapılarının size açıldığını kendi gözlerinizle görebileceksiniz.

Fırsatları araştırın

Kendinizi doğru çalışan olarak göstermek ister misiniz? Şirketin geliştirme için nelere sahip olmadığını analiz edin. İki veya üç belirli noktayı vurgulayın ve bunları kendi gelişiminiz için kullanın. Şu anda ekibin ihtiyacı olan şeyi ustaca yapmayı öğrenin ve bunun sonucunda çabalarınız takdir edilecektir. Özellikle şirket için gerekli olan ama bir türlü yapılmayan ya da yapılamayan bir şeyin sizin tarafınızdan yapılması, sizin için oldukça önemli olacak ve kariyerinizde yükselmenize yardımcı olacaktır.

Büyük şehirlere taşının

Büyük şehirlerde, yüksek maaşlı bir iş bulmak için çok daha fazla fırsat vardır. Özellikle büyük şirketler küçük şehirlerde ofis kurmamaktadır. Bundan dolayı büyük şehirlerde bulunmanız, yeni iş kapılarının size açılmasına yardımcı olacaktır. Büyük şehirlerde iş aramanız hem sizin uygun olacağınız bir işe sahip olmanız için oldukça önemli olacaktır. Bu sayede hayallerinize bir adım daha yaklaşabileceksiniz.

Zamanınızı iyi değerlendirin

Eğitim hayatınız boyunca olduğu gibi mezun olduktan sonra da zamanınızı çok iyi değerlendirmelisiniz. Özellikle farklı eğitim kollarında dersler alarak kendinizi geliştirin. Bu durumda yeni beceriler elde edebilecek ve iş başvurularında rakiplerinize fark atabileceksiniz. Bundan dolayı işinizle alakalı olsun ya da olmasın mutlaka yeni girişimlerde bulunun. Bu durum ilerleyen aşamalarda çok işinize yarayacaktır. Bundan dolayı şuanda işinize yaramadığını düşünseniz dahi mutlaka çalışmalarınıza devam etmelisiniz.

Güç ve dayanıklılık gösterin

Güçlü ve ünlü insanlar, zengin doğdukları veya seçkin okullardan mezun oldukları için hiç böyle olmadılar. Her biri her gün spor yapmak için çaba sarf etmektedirler. Dayanıklılık ve karakter oluşturan da tam olarak budur. Ne olursa olsun her türlü zorluğa hazır olduğunuzdan emin olmalısınız. Ayrıca fiziki olarak da kendinizi geliştirmeli ve sportif bir görünüme sahip olmalısınız. Bu durum hem iş bulmanızda hem de hareket gerektiren işlerinizde size yardımcı olacaktır.

Hayalinize takıntılı kalmayın

Evet, hayallerinizin peşinden gitmeyi ihmal etmemelisiniz. Bununla birlikte bu hayallere takılıp kalmak ve ısrarcı olmak sizin için iyi olmayacaktır. Hayallerin peşinden gitmek ile onlara takıntılı hale gelmeniz farklı konulardır. Eğer herhangi bir şeyde takıntı yapar ve onda takılı kalırsanız ne istediğiniz işi bulabilir ne de yeni iş tekliflerine açık kapı bırakmış olursunuz. Bundan dolayı profesyonel bir şekilde çalışmalarınıza devam ederken aynı zamanda hayalinizden de vazgeçmeden onların peşinden koşmaya devam etmelisiniz.

CV hazırlama konusunda profesyonel destek alın

CV hazırlama aslında basit görülen bir işlem olmakla birlikte aksine çok ciddiye alınması gereken bir konudur. Her mesleğe göre ayrı hazırlanılması gereken CV formatları bulunmaktadır. Örneğin, öğretmen iseniz farklı bir format gerekir. Öğretmen CV’si için daha fazla bilgi alınız.

CV hazırlama işini hafife almak, oldukça sıkıntılı bir süreci yaşamanıza ve karşınıza çeşitli sorunların çıkmasına neden olabilecektir. Birçok kişi bu konuyu yeterince ciddiye almadığı için iş başvurularından ret cevabı alabilmektedir.

İş başvurularında profesyonel bir şekilde CV hazırlığı yapmanız hem sizin ne kadar profesyonel bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterecek hem de bu işe ne kadar önem verdiğinizi ispatlamış olacaktır.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Reklam