Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

PEGASUS CEO'SU GÜLİZ ÖZTÜRK : ‘’ADİL OLDUĞU SÜRECE AJET İLE REKABETE HAZIRIZ"

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk Pegasus'un büyüme hedeflerini açıkladı.

PEGASUS CEO'SU GÜLİZ ÖZTÜRK : ‘’ADİL OLDUĞU SÜRECE AJET İLE REKABETE HAZIRIZ"

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk Pegasus'un büyüme hedeflerini açıkladı.

PEGASUS CEO'SU GÜLİZ ÖZTÜRK : ‘’ADİL OLDUĞU SÜRECE AJET İLE REKABETE HAZIRIZ
11 Kasım 2023 - 10:59

Ajet ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Güliz Öztürk; ‘Biz zaten rekabet halindeydik. Şimdi de adil olduğu sürece rekabete hazırız. Biz işimizi biliyoruz. Bu işi yapan ilk ve tek şirketiz. Bu işin bir başarı hikayesi var. Bu açıdan rekabet konusunda herhangi bir sorunumuz yok." ifadelerini kullandı.

Pegasus Havayolları’nın büyüme hedeflerini de anlatan Öztürk; "17 adet Airbus A321NEO tipi uçak alacağız. Filodan çıkacak uçakları da hesaba kattığımızda % 12’lik bir büyüme kaydedeceğiz. Uçaklarımızın menzilinde 67 ülke var. Şu anki filomuzun yüzde 80'i yeni nesil uçaklardan oluşuyor. Bu durum ekonomik olarak büyük önem taşıyor. 

Hali hazırda 96 dış hat noktamız var. Dış hat uçuşlarımız toplam uçuşumuzun yüzde 80'ini oluşturuyor. Ancak bunu daha da artıracağız. Sabiha Gökçen’deki ikinci pistin yapımı bitti. Ancak açılışı bir süre daha ertelendi. Pistin açılmasıyla büyüme hızımız da artacak. Bu da turizm gelirlerinin artması anlamına geliyor.

Yurt dışında Kişinev, Lizbon, İskenderiye ve Sofya ilk uçmayı planladığımız rotalar arasında.Bu yıl her konuda çok iyi gidiyoruz. 2024’te daha da iyi olacağız. 9 ayda yolcu sayımızda yüzde 20 artırdık. Mevcut durumda Avrupa 2019 rakamlarını hala yakalayamadı. 2024 yılı pandemi öncesi dönemdeki rakamlara ulaşmak için hedef görünüyor. "dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum